9 augustus 2018

Zeeuwen zijn het minst relaxt van alle Nederlanders bij het voorbereiden van een stedentrip?

Het zal je wellicht niet verbazen als ik je vertel dat ik per dag rond de vijftig e-mails krijg?
Veel is ook spam natuurlijk, die ik gelijk weer richting prullenbak gooi, maar ook persberichten en aanvragen voor leuke onderwerpen voor een blog of een video en aanvragen voor Social Media trainingen. Uit de categorie persberichten ontving ik onderstaand bericht en ik moet je zeggen: dat vond ik dan wel weer enorm interessant.

Het blijkt namelijk uit onderstaand onderzoek dat Zeeuwen het minst relaxt zijn van álle Nederlanders bij het voorbereiden van een stedentrip. Serieus!?
Natuurlijk betrek ik het even op mezelf en kan ik je eerlijk vertellen dat ik het zoeken naar een vakantie/stedentrip super leuk vind, maar niet heel erg relaxt. Ik ben altijd bang dat ik een of andere aanbieding mis loop en blijf dus zoeken. Met als gevolg: tientallen uren online en nog steeds geen vakantie. Manlief Alex moet altijd de knoop doorhakken!
O, en ken je dat gevoel dat je denkt: Ik boek toch die-en-die reis (die je 10 minuten geleden voorbij zag komen)? Die je dan NIET meer kunt vinden? Juist.
Dus wat mij betreft zou het kunnen kloppen dit onderzoek. Wat vinden jullie?
Het persbericht heb ik hieronder gepubliceerd!

Eén op de vier Zeeuwen zou weleens alleen op  verrassingsstedentrip willen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Reisgedrag van Nederlanders’ uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van reisorganisatie srprs.me. Ook blijkt dat Zeeuwen de meeste stress van alle Nederlanders ervaren bij het voorbereiden van een stedentrip. Slechts de helft van Zeeland geeft aan helemaal stressvrij te zijn. Toch stippelt een op de drie de stedentrip graag van te voren helemaal uit.

All by myself
Veel Nederlanders gaan het liefst met goed gezelschap op stedentrip, maar de gemiddelde Zeeuw denkt hier anders over. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat een op de vier Zeeuwen weleens een verrassingsstedentrip in hun eentje wilt maken (26,7%).

Stressvolle Zeeuwen
Stress? Voor Zeeuwen is daar af en toe zeker sprake van. Wat blijkt: Zeeuwen zijn het minst relaxt van alle Nederlanders bij het voorbereiden van een stedentrip (54,5%). Als ze zich dan toch gestresst voelen, heeft het merendeel van de Zeeuwen dit om op tijd te zijn (57,1%).

Strikte Zeeuwse planning
Zeeuwen hebben graag de touwtjes in handen als het gaat om hun stedentrip. Uit het onderzoek blijkt dat een derde van de Zeeuwen (33,3%) een planning maakt voor hun stedentrip en hun stedentrip niet korter van te voren plannen dan een langere vakantie (33,3%).

Keuzes
Aangezien er zoveel interessante steden zijn om uit te kiezen is het vaak moeilijk om de knoop door te hakken. Zeeuwen hechten volgens het onderzoek veel waarde aan de bestemming van hun stedentrip (100,0%).

De gemiddelde Zeeuw trekt het liefst naar West-Europa voor een stedentrip (51,5%) en blijft dus lekker dicht bij huis. Het weer is voor Zeeuwen geen struikelblok; 72,7% van de Zeeuwen zegt dit niet belangrijk te vinden tijdens een stedentrip.

Zeeuwen en verrassingsreizen
Met een verrassingsstedentrip geven vakantiegangers de reisvoorbereidingen, zoals het kiezen van de bestemming en accommodatie, uit handen. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 3 procent van de Zeeuwse bevolking al eens op verrassingsstedentrip is geweest, maar dat 47 procent van hen aangeeft een verrassingsstedentrip wel eens uit te willen proberen.