27 augustus 2017

Zeeland Nazomerfestival 2017

Middelburg- Langzaamaan en een tikje onvrijwillig nemen we afscheid van de zomerse avonden en luie vakantiedagen, maarrrr….. Het eind van de maand augustus betekent ook het aanbreken van het Zeeland Nazomerfestival, waar we tot en met 2 september weer terecht kunnen!
Op drie verschillende locaties kunnen we onze portie Theater, Dans, Lezing & Muziek tot ons nemen. De Oesterdam en Sas van Gent zijn supertoffe locaties en ook Middelburg staat bol van het festival. Met het prachtige festivalhart op het Abdijplein.
Wat hebben we de afgelopen edities al mooie avonden beleefd met een zwoel briesje, onder de oude bomen met een heerlijk drankje. Wat een sfeer altijd op het mooie Abdijplein.
Tekst: Lianne Vader-Wattel 

Zeeland Nazomerfestival 2016

Al struinend door het programma zou dit mijn Nazomer-ToDo lijstje zijn:

Mappamondo:
Een jeugdvoorstelling geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Met onze meiden opstap, muziek & natuur: I’m in! Locatie: Theaterproductiehuis Zeelandia in Middelburg. Overigens verzorgen De hippe gasten op het Abdijplein in Middelburg ook een jeugdvoorstelling op woensdag 30 augustus, deze kan je gratis gaan bekijken.
Een avondje girlpower met Isabel Provoost en Joia (gewoon gratis): 
Van Isabel weet ik dat het een fan-tas-tische zangeres is en door Joia laat ik me graag verrassen. Rond een uur of negen kan je, wederom gratis, terecht op het Abdijplein in Middelburg.
Di-rect is wat mij betreft een zekerheid: 
Na Jett Rebel vorig jaar dacht ik dat het plafond bereikt was op muziekgebied, maar op 2 september is Di-rect van de partij… Dat kan alleen maar een heel erg gave avond worden. Uit ervaring weet ik dat Di-rect zelfs in de regen, stel dat hé, briljant kan zijn.


Voor mij betekent Diggy Dex na het laatste seizoen van Over mijn lijk van BNN kippenvel to the max:
Tranen met tuiten heb ik gehuild om zijn nummer ‘Treur niet om mij’. Wil jij op 30 augustus naar deze knijter van een hit komen luisteren (en de rest natuurlijk!)? Lees dan vooral verder!

Als laatste graag een avondje out of my comfortzone: 
Een voorstelling of een avond muziek zonder voorkennis. Iets wat totaal nieuw voor mij is en waar je totaal verrast van thuis komt. ‘Uit de tijd vallen’ in het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent bijvoorbeeld.
Voor sommige dingen ben ik dus al te laat… Vrijdagavond was er een lezing van Govert Schilling over het ontstaan van het heelal.
Serieus, wie dit helder aan mij uit kan leggen zonder dat ik met nog 100 vragen zit, is een held! Had ik dus bij willen zijn…


Wil jij bij de rest wel op tijd bij zijn en achteraf niet jezelf voor je kop slaan dat je iets hebt gemist? Kijk dan nu op www.nazomerfestival.nl
En dan mogen wij ook nog 2 kaarten voor een avond met Diggy Dex weggeven!
Wil jij deze winnen? Reageer dan onder de post op Facebook of mail naar redactie@zeeuwze.nl

Zie je  op het Zeeland Nazomerfestival!