10 december 2016

Uit in Zeeland || Een filmtip van Cinema Middelburg: "Paradijs Glaswater"

Een extra weekendtip die we graag met je willen delen! De komende weken verschijnen er namelijk prachtige films in Cinema Middelburg en wij willen hier heel graag een aantal films delen, omdat ze gewoon steengoed lijken en daarnaast ook heel erg passen bij De ZeeuwZe.

De Kloveniersdoelen in Middelburg
De Kloveniersdoelen in Middelburg

Vandaag willen we iets meer vertellen over de indrukwekkende (en dat is echt een understatement van de eeuw) film van Middelburgse filmmaker Fifi Visser. 
De film die we vandaag willen noemen heet “Paradijs Glaswater.”
Even in het kort het verhaal:

Marianne Schipaanboord is spastisch en doof en kan niet praten. Door haar handicaps leeft ze geïsoleerd van de buitenwereld, echter haar wonderschone tekeningen getuigen van een rijke binnenwereld. Regisseuse Fifi Visser schetst het beeld van een meervoudig gehandicapte vrouw die communiceert via haar tekeningen.

Door in de huid van de hoofdpersoon te kruipen, ervaart de kijker hoe zij haar ogenschijnlijk lege en volkomen stille bestaan invult en beleeft. Een kleine, maar overrompelende geschiedenis van het Zeeuwse platteland, waar lichamelijke beperkingen nog niet zo heel lang geleden gewoon een straf van God waren.

Cinema Middelburg
Cinema Middelburg

Wij van de redactie hebben een poster met tekening van Marianne mogen ontvangen en we kunnen met zekerheid zeggen, haar tekeningen raken! 
Morgen draait deze film om 16.15 uur bij Cinema Middelburg (in het gebouw van de Kloveniersdoelen).
Mocht je de tijd hebben morgenmiddag (misschien daarna nog even een hapje eten bij de Kloof?) ga dan zeker deze film bekijken.
Wanneer; Zondag 11 december 2016
Tijd: 16.15 uur

Een kaartje kost 8 euro!
Adres: Achter de Houttuinen 30 in Middelburg 
hart20