27 september 2016

Workshop babygebaren in Middelburg

Wil jij meer interactie met je baby? Komt je peuter nog niet goed uit zijn woorden? Kan je dreumes nog niet praten?
Hoe handig zou het zijn als je kind kan vertellen wat er aan de hand is. Door het gebruik van gebaren kunnen kinderen vanaf 8 maanden oud met je communiceren. Leer alles over deze gebaren tijdens de cursus die 10 oktober 2016 in Middelburg start

photo_39699_20150729

Babygebaren, wat is dat?
Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond.

Tussen de 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil graag met je delen wat hij ziet of nodig heeft maar kan dat nog niet vertellen. Ze kunnen echter wel gebaren maken. Handig, want ze kunnen deze gebaren inzetten bij hun dagelijkse communicatie. Zo kunnen ze al vanaf 8 maanden oud vertellen wat ze willen, nodig hebben of buiten voorbij zien komen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Spelenderwijs leren
Baby- en kindergebaar is een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in activiteiten rondom babygebaren. Interactief leren staat hierbij voorop. Docent Rianne Zweistra vertelt; “tijdens de cursus gaan leren de deelnemers zo’n 50 gebaren. Die kun je inzetten bij je gesproken taal, maar we oefenen bijvoorbeeld ook liedjes waar die gebaren in voor komen. Daarnaast oefenen we diverse activiteiten met gebaren en komen er veel voorbeelden en filmpjes voorbij. Je zit dus niet 3 avonden stil op je stoel.”
druk 4
3-delige cursus voor ouders, inclusief Babygebaren-startpakket
Op 10 Oktober a.s. start er een nieuwe, interactieve cursus babygebaren voor ouders. In drie avonden worden ruim 50 gebaren aangeleerd. Daarnaast oefenen de deelnemers met diverse activiteiten; voorlezen, liedjes zingen en spelletjes doen met gebaren.
Deze cursus is modulaire, alleen de eerste workshop volgen kan dus ook. Je weet dan voldoende om te beginnen. Gebruik je al babygebaren, of heb je al een workshop gevolgd, kom dan alleen naar avond 2 en 3.
En nu even praktisch!
De kosten bedragen €70,- per persoon en zijn inclusief een liedjesboek en een set gebarenkaarten.
Meer informatie en inschrijven kan via www.babygebaar.nl