12 oktober 2018

Vlissingen steunt stichting Kinder Diabetes, jij ook?

Een kind dat nooit zorgeloos is

Een kind dat nooit zorgeloos is, kun je het jezelf indenken?
10 vingerprikken per dag, voor alle koolhydraten insuline moeten spuiten, dag in dag uit koolhydraten berekenen, anticiperen op wat de dag gaat brengen en helaas, té vaak, een hypo of hyper omdat je lijf net niet doet wat je hoopte.
Dat is niet zoals het leven van een kind zou moeten zijn!

Dat is wel het leven van een kind met Diabetes Type 1.

Jobine: “Helaas is dat ook zo voor mijn dochter. Ze is nu 7 en was net 4 toen ze ziek werd. Iedere dag, iedere week, ieder jaar. Het gaat altijd maar door, ze moet er mee leren leven. Hoe fijn is het dan om hulp te kunnen vragen aan leeftijdsgenootjes en om te zien dat je niet alleen bent? Dit is wat de van origine Zeeuwse stichting kinderdiabetes o.a. doet. Ze faciliteren sinds 2010 kinderen met diabetes type 1, en de ouders van deze kinderen.” 

Stichting KinderDiabetes (www.stichtingkinderdiabetes.nl)  organiseert inmiddels landelijke activiteiten voor kinderen met diabetes en wil de kennis rondom diabetes bij ouders, kinderen en hun leef- en schoolomgeving vergroten.

Vlissingen zet zich massaal in voor stichting kinder diabetes

Landelijk wordt in de maand november veel aandacht besteed aan diabetes.
14 november a.s. is het namelijk weer Wereld Diabetes Dag.
Daarom hebben Martine Rademaker (vrijwilliger Stichting KinderDiabetes en moeder van een zoon met diabetes type 1) en Roxane van den Berg (ondernemer en eigenaar van Manhattan Vlissingen en Domburg) samen de Vlissingse novemberactie #Vlissingensteuntstichtingkinderdiabetes bedacht. 

Een initiatief waarbij Vlissingse ondernemers, sportverenigingen en basisscholen ieder op hun eigen manier de kans krijgen een steentje bij te dragen en hiermee, gedurende de hele maand november, Stichting KinderDiabetes te steunen! 

maatschappelijke betrokkenheid

Inmiddels hebben al vele Vlissingse ondernemers, scholen en sportverenigingen zich aangemeld (ten tijde van het schrijven van dit bericht al ruim 50 deelnemers). Iedere deelnemer sponsort de actie op zijn eigen manier. Scholen organiseren bijvoorbeeld een flessenactie, of leerlingen verkopen producten met hun eigen kunstwerk erop gedrukt. 

Ondernemers kunnen een donatie doen, winkeliers en horecaondernemers zetten een spaarpotje bij de kassa. Er kunnen emballagebonnen gedoneerd worden. Of er wordt in natura gesponsord.  Iedere deelnemer ontvangt een herkenbare poster en flyers, zodat gedurende de maand november goed en eenduidig zichtbaar is wie er deelnemen.

spetterende kick-off

De kick-off van de actie #Vlissingensteuntstichtingkinderdiabetes vindt plaats op zaterdag 20 oktober aanstaande tijdens het Mode- en Lifestyle-event in de St. Jacobskerk in Vlissingen. 

Om 13.15 uur zal Barry Rademaker, voorzitter van Stichting KinderDiabetes, de officiële aftrap doen. Dit voorafgegaan door een spectaculaire dansvoorstelling van Dansschool Sessadance. Om 15.00 uur volgt opnieuw een optreden van Sessadance, en zal de actie nogmaals toegelicht worden voor een ieder die het gemist heeft. Het Mode- en Lifestyle event is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur, toegang is gratis.

Vlissingse ondernemers die nog willen aanhaken als deelnemer, kunnen contact opnemen via info@manhattan-domburg.nl

Doe jij ook mee? liefs Rachelle