10 mei 2017

Toerist in eigen stad (Middelburg)! Slapen bij Fletcher Hotel-restaurant Middelburg..

Ik mocht afgelopen week een nachtje gaan logeren in Middelburg. De stad waar ik woon. Ik mocht namelijk gaan proefslapen bij het Fletcher Hotel, aangezien dit hotel net is geopend! Nu ben ik -als het komt op slapen- zeer kritisch en fietste ik met mijn koffertje naar het hotel dat hemelsbreed nog geen kilometer van mijn huis vandaan ligt.
Het hotel waar mijn tante voorheen altijd heeft gewerkt, het voormalige “Du Commerce.”

Foto genomen door: Wessel Verhage
Foto genomen door: Wessel Verhage

Mijn checklist
Voordat ik ging logeren heb ik eerst een checklist gemaakt van alles wat ik belangrijk vind aan een hotel(kamer) en heb ik tijdens het schrijven van dit blog mijn list ernaast gelegd. Nu ken ik mezelf redelijk goed en als ik heel eerlijk ben? Ben ik nogal een luxepaardje qua overnachtingen. Zo. Dat is eruit.
EERST EVEN TUSSENDOOR:
En als we toch eerlijk zijn.. Als ik dit hotel NIETS had gevonden, had ik er niet over geschreven. Want zo werkt het bij ‘De ZeeuwZe’. Wij willen alles testen, proeven en ervaren, maar als het niets is.. wordt het niet op onze site geplaatst. Ook al mag ik gratis komen eten (of slapen in dit geval), beleven, spelen, rijden of testen.
Ik kies voor positiviteit op onze site en kies er dus voor om enkel te schrijven over leuke hotspots in Zeeland, die wij persoonlijk getest hebben (of reeds kennen) en dus ook aanraden!
Hotel Middelburg
Mijn uitzicht!!!!

De ligging
De ligging van dit hotel is gruwelijk centraal. Als je met de trein komt, hoef je niet zo lang te slepen met je koffer (goed, nu rijden de koffers tegenwoordig zelf) en heb je direct zicht op het hotel vanaf het station. Ook met de auto is dit hotel goed te bereiken, en qua parkeren (nu maakte ik daar geen gebruik van) is het niet goedkoop (overigens wel  heel goedkoop als je het vergelijkt met prijzen in de randstad), maar wel gemakkelijk. Je hebt namelijk dichtbij een parkeergarage!
Hotels Middelburg
De voorzijde van het hotel

Aankomst
De buitenkant mag dan wel verbouwd zijn, maar oogt nog wel vertrouwd voor Middelburgers. De binnenkomst/entree is heel erg stads, net als het hotel. Het geeft mij een oriënt-express gevoel. Ik houd trouwens van een stads-hotel. De reuring, het gevoel, de geluiden… LOVE IT!
Je ziet natuurlijk meteen dat het hotel ENORM is opgeknapt. Frisse kleuren, mooie materialen, grote (kunststof) planten en schoolborden vol -tegenwoordig helemaal hip- handlettering, zodat je precies kunt lezen wat je allemaal kunt eten en drinken.
Waanzin eigenlijk om in een hotel te staan dat voorheen vergane glorie ademde, en nu zeer eigentijds, eigenzinnig en volledig gerenoveerd in de startblokken staat voor een geheel nieuwe start. De oude geest -op de naam van de bistro- niet langer aanwezig. 
Fletcher Hotel Middelburg
De hotelkamer
Nadat ik enigszins weer kon ademen (omdat ik claustrofobisch ben, moest ik met de trap. En laat ik nu net op de hoogste verdieping een kamer hebben) stond ik voor de deur van mijn hotelkamer. De deur stond open. Mmmm. Met een beleefde “joehoe” stak ik mijn hoofd om de deur, wellicht was er nog iemand bezig?
Niemand. Vreemd. Maar goed, de kamer was er in ieder geval helemaal klaar voor.
Op de kamers is gekozen voor vloerbedekking, YES! Want ik loop graag op blote voeten en houd van lopen op tapijt. Thuis hebben wij daar -met 2 honden en 2 katten- toch maar niet voor gekozen.
Hotel Middelburg
Het diner (in Bar Bistro DuCo Middelburg)
Het vlees dat geserveerd wordt, wordt bereid op een JOSPER grill. Dat is een combinatie tussen een grill en oven. Dat proef je wel eens, zeg!
Wij kregen van het hotel (samen met collega-blogger en vriendin Modern Day Muse) een proeverij. Dus een selectie van voorgerechten (de uiensoep is ZEKER mijn favoriet) een selectie hoofdgerechten (die “DuCo old burger” is lekker) en een selectie van toetjes (alles is zoet en dus altijd lekker).
Uit eten in Middelburg
Hoe heb ik geslapen?
LAAT! Ik sliep dus pas rond 1.30 uur. Eerst heb ik een uur voor het raam gezeten. Foto’s gemaakt van de Lange Jan, Dikke Bertha (de kerk) en de skyline van Middelbug. Vervolgens naar huis gebeld en dat voelde eens even gek. Ineens werd ik overvallen door een gevoel van heimwee (heb ik al vanaf mijn geboorte last van), want ze waren zo dichtbij.
Goed, ik ben volwassen dus kan het redelijk van me afschudden. Tot slot heb ik even voor de televisie gehangen en pas heel erg laat viel ik in slaap. Waar het aan lag? Misschien door het alleen zijn? Ik genoot er denk ik heel erg van, wilde het moment vasthouden.. Zoiets.
Het bed is van overigens van goede kwaliteit met een mega-dik-matras en ligt lekker! Het kussen was voor mij persoonlijk iets te zacht, maar ik slaap thuis -als een soort van geisha– op een plank. Dus ik heb geen recht van spreken.
Fletcher Hotel Middelburg
Ontbijt
Het ontbijt was MEGA vers. En dat vind ik belangrijk. Verse broden, waarvan je zelf een snee af moet snijden. Beleg, salades, fruit, yoghurt. Maar ook de gebakken eieren, spek, bonen en havermout. Eigenlijk alles wat je verwacht van een overnachting in een groot hotel.
Fletcher Hotel Middelburg
Kortom..
Ik vind Fletcher Hotel- Restaurant Middelburg een aanrader! Vandaar dat ik hem graag deel op mijn website.
Een groot, stads hotel dat wellicht onderdeel is van een grotere keten, maar toch heel eigentijds staat te zijn op die hoek in Middelburg.

Festivals Zeeland

Dit blog is in samenwerking met:
Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg 

Loskade 1
4331 HV Middelburg
Website: www.fletcherhotelmiddelburg.nl