14 april 2017

Tip voor de vakantie(s) || De Thoolse streekproducten-veiling!!

Een heuse veiling mee maken? Met een veilingmeester en Zeeuwse streekproducten die je voor een schappelijk prijs kunt aanschaffen? De sensatie en spanning van het bedingen van een goede prijs ervaren? Dan moet je zeker een keer naar de veiling voor streekproducten op Tholen!
Leuk met, maar ook echt zonder kinderen! Een tip voor de vakantie(s).
Uit in Zeeland
Het is een beleving! Toen wij op bezoek waren bij het veilinghuis om foto’s te maken, mochten we ook even plaats nemen en actief deelnemen aan een veiling van Zeeuwse streekproducten. De vaste klapstoelen doen schools aan. Alsof een strenge leerkracht met liniaal in de aanslag je streng aan kijkt. Maar niets is minder waar! De veilingmeester -die uit de mode industrie komt- is grappig en legt je precies uit wat de bedoeling is van de veiling.
Zeeuwse streekproducten
Je hebt een maximum prijs en een minimum prijs. Dus stel, een kilo nieuwe aardappelen- wordt geveild. De bodemprijs is 2 euro en de veiling start op 5 euro. Dan gaat de klok draaien. Op het tafeltje voor je zit een zwarte knop en wanneer je die knop in drukt stopt de klok en heb je de aardappelen gekocht voor de prijs die op de klok staat. HOPPA!
Uit met kinderen in Zeeland
Veiling Tholen
Veiling Tholen
Veiling Tholen
Veiling Tholen
Veiling Tholen
Veiling Tholen
Ik vind dit echt een leuke tip -voor tijdens de vakantie- om met kinderen te doen, maar natuurlijk ook mogelijk zonder kinderen. Niets zo leuk als proberen voor de laagst mogelijke prijs jouw streekproducten (ook snoepjes) te kopen, en daarbij de sensatie van het drukken op de knop!
Thoolse Streekproducten in de Veiling
Langeweg 11,

4697 RE Sint-Annaland
WEBSITE

Festivals Zeeland