7 oktober 2019

Aandacht besteden aan je uitstraling en kleding oppervlakkig? Ik dacht het niet!

Als personal stylist richt ze zichzelf op het stylen van vrouwen en zodoende ontmoet ze veel verschillende (Zeeuwse) dames. Allemaal met hun eigen redenen om bij Anneloes langs te komen voor kledingadvies.
Ze geeft kleur-, figuur- en stijladvies, reorganiseert kledingkasten, maakt kledingsets ter inspiratie of voor fotoshoots, maakt shopping-lists of gaat personal shoppen met je. Vandaag schrijft ze haar eerste blog voor ZeeuwZe.nl en daar volgen er natuurlijk meer: een toffe nieuwe samenwerking met Styled by Anneloes. 

Liefs Rachelle 

Oppervlakkig

Misschien klinkt het voorstelrondje allemaal nogal oppervlakkig: alsof bij mij alles om het uiterlijk draait? Niets is minder waar. Er komen verschillende ‘soorten’ dames bij mij voor een consult, maar ik richt me vooral op dames met een eigen bedrijf.

Wist je trouwens dat 93 procent van onze eerste indruk van iemand wordt gevormd door non-verbale communicatie? Dus 93% van iemands eerste mening over jou is al gevormd vóórdat je iets gezegd hebt. Stel dat jouw toekomstige klant je ziet op je website of Social Media, of dat je op gesprek gaat voor een nieuwe baan?
Bedenk dan eens hóe belangrijk lichaamshouding, uitstraling en kleding dan zijn.

Wanneer het bovenstaande klopt met je persoonlijkheid sta je meteen 1-0 voor, nog voordat je het gesprek begonnen bent. 

Style is a way to say who you are, without having to speak

Deze quote van Rachel Zoë, een bekende Amerikaanse styliste, is zó waar. Wanneer je zelf het gezicht bent van je bedrijf, dan is het extra belangrijk dat je uitstraling en kledingkeuze passen bij wie je bent en wat je uit wilt stralen. Zo zul je de juiste klanten aantrekken. Wanneer je bij mij langs komt, luister ik dus eerst goed naar wat je passies zijn, wat je karakter is en wat je graag zou willen bereiken. Aan de hand daarvan kan ik je pas helpen bij het vinden van een kledingstijl die jouw karakter versterkt.

Dus ja, je kunt je kleding gebruiken om te laten zien wie je bent!

Geloofwaardigheid

Nóg een reden om je kledingkeuze eens goed onder de loep te nemen, is het feit dat wanneer je kledingkeuze niet klopt met je karakter of functie, je toch ongeloofwaardig overkomt. Denk eens aan iemand die op een podium staat en een inhoudelijk geweldige presentatie geeft, echter in een hoodie, afgedragen jeans en sneakers (ik zie het regelmatig voorbij komen, zonde). Kun je jezelf voorstellen dat deze outfit afbreuk doet aan de geloofwaardigheid van de persoon op het podium?

(zakelijk) Gebruik maken van je kleding

Natuurlijk draait niet alles om het uiterlijk. Maar het is wél nog steeds het eerste wat mensen van je zien, waar je (helaas) als eerste op beoordeeld, of positiever gesteld (meer in mijn style): direct tot aangetrokken wordt. Daarna kun je pas laten zien wie je écht bent en wat je kunt. Maar -zoals ik altijd zeg- je moet wel eerst “binnen” zien te komen. Daarom is het handig om slim gebruik te leren maken van je kleding, kleuren, houding en je uitstraling. Weet dus welke kleuren jou het beste staan, welke kleuren welke boodschap uitstralen, welke kleding goed staat bij jouw figuur, welke stijl goed bij jou past.

Niet bang zijn
Wees dus niet bang om daar gebruik van te maken en jezelf te laten zien! Houd rekening met de kledingvoorschriften, maar leer binnen deze voorschriften een eigen stijl te ontwikkelen die bij je past. Hierdoor zul je authentieker en sterker overkomen en dit geeft je weer meer (zakelijke) kansen en (belangrijk) meer zelfvertrouwen. 

Dus: Aandacht besteden aan je uitstraling en kleding oppervlakkig? Echt niet!

Liefs Anneloes

"Be your best self"

Ik ben Anneloes en ik ben personal stylist. Ik heb onder andere mijn opleiding gedaan bij de Style School van Danie Bles in Amsterdam en ik woon in Zeeland.

Mocht je meer willen weten, neem dan eens een kijkje op mijn Instagram.