7 juni 2017

Sinister Zeeland! Ghostwalks door de schimmigste straatjes van Middelburg en Vlissingen!

Het is Zomer in Zeeland: de toeristen zijn er weer volop. Ze ​graven een kuil op het strand en dwalen door de mooie straatjes. En hebben geen idee dat de ​ op het oog zo brave steden ​Middelburg en Vlissingen ​ een totaal andere kant hebben. Een zwarte kant, van moorden en terechtstellingen, slavenhandel en piraterij. Het schrijverscollectief Sinister Zeeland vertelt u graag de meest lugubere en merkwaardige verhalen van Middelburg en Vlissingen. Op donderdagavond 8 juni 2017 vanaf de Markt in Middelburg en vrijdagavond 9 juni 2017 vanaf het Bellamypark in Vlissingen.

Sinister Zeeland is een liefdesverklaring aan zwartgallige streekgeschiedenis. De spannende, vaak gruwelijke verhalen die mensen zo graag doorvertellen: over fabelwezens, engelen en demonen, moorden en wonderbaarlijke gebeurtenissen. In Middelburg doet Jan J.B. Kuipers de rondleidingen. Hij concentreert zich dit jaar op 800 jaar binnensteedse roddels en rampspoed. Dertien spannende locaties in de westelijke binnenstad. Verhalen over terechtstellingen, griezelige huurders, gekke stadsfiguren en ook het hoofd in het bushokje komt voorbij. Jan Kuipers publiceerde al meer dan 60 boeken ​(literatuur, horror, fantasy) ​ en honderden bijdragen op het gebied van geschiedenis, archeologie en literatuur.

De nieuwe gids heet ook Jan: Jan Jacobs, geboren in oktober 1951 ​. Hij is dus niet de oud-kastelein van dat ene Vlissingse café waar in de jaren ’70 een moord is gepleegd. Deze Jan Jacobs ken ​ je misschien van zijn werk bij de gemeente, de VVV en Stichting Vlissingen Promotie. Hij is al sinds kleine jongen een fervent verzamelaar van de mooiste en merkwaardigste verhalen over zijn stad, Vlissingen. Hij brengt Historisch Vlissingen tot leven via deze nieuwe wandeling. Over lynchpartijen, kaapvaarten en lijkkisten die dobberden door de straten ​…​ .

Data: 8 juni (Middelburg) en 9 juni (Vlissingen)
​Tickets: www.sinisterzeeland.nl