19 juni 2016

Single in Zeeland #7 vrijblijvende seks of liefdevol vrijen?

Sas, single in Zeeland 
Hier ben ik weer, Sas. Met mijn blog Single in Zeeland.
Naast mijn vriendinnen die net als ik vrijgezel zijn, heb ik natuurlijk ook vriendinnen met een gezin. Nou ja, vriendinnen, zeg maar vriendin. Miranda is iets ouder dan dat ik ben en mama van Puck. Naast haar mama-schap is ze ook vrouw van Stephen en huismama.
One big happy family? 
Haar zwangerschap was een ware hel. Met 9 maanden ochtendmisselijkheid (waarom noem je het eigenlijk ochtendmisselijkheid als het gedurende de hele dag speelt?), opgezwollen enkels en bekken-pijn had Miranda het moeilijk. Zo vaak als dat ik kon ging ik naar hun schattige huisje aan de Veste om haar te ondersteunen.
Nekmassage, boodschapjes of een haring met uitjes brengen.
Maar elke keer als ik haar zag ‘lijden’ deed dat toch iets met me. Misschien wilde ik alleen een vriendje, maar geen kinderen? Want is dit het allemaal wel waard?
Ze transformeerde van een vrolijke, energieke vrouw in een vrouw die alleen nog maar met rompertjes (jaja, ik weet wat dat zijn) bezig was, altijd pijn had en heel vaak aan het mopperen was. Mopperen op Stephen, over Stephen en tegen Stephen.
Verkeerde voorbeeld
Natuurlijk zijn niet alle vrouwen op deze manier zwanger en is Miranda nog steeds mijn enige voorbeeld, maar we hebben echt gerend voor haar. Haar ouders, Stephen, haar buurvrouw en ikzelf. Maar eindelijk na 9 maanden werd Puck geboren. Een schattig, roze, hard huilend, mooi meisje. Haar prinses. Haar leven. Haar pijn verdween, haar energie kwam terug en ze was eindelijk een trotse mama en weer de trotse vrouw van Stephen.
Seks? 
Nu ben ik vrij open naar mijn vriendinnen toe, want heeeee, als je je vriendinnen niet kunt vertrouwen wie dan wel?
Dus er wordt vaak open over seks gesproken. Zo ook met Miranda.
“Hoe was het gisteravond Sas? Hoe was de seks? Vertel eens hoe het was en vergeet geen detail!”
Ze vuurden vaak de vragen op me af al bij de voordeur en wilde dus ECHT alle details weten. Totdat ik vroeg: “Hoe is het tussen jou en Stephen eigenlijk?”

Stilte 
De stilte die volgde was overweldigend stil.
“Miran?” vroeg ik aarzelend.
“Stephen en ik hebben sinds de geboorte van Puck geen seks meer gehad. Weet je, ik ben gewoon te moe van het voeden, luiers verschonen en wassen. Ik zou niet weten wanneer ik tijd vrij moet maken voor seks eigenlijk.”
Puck is 5 maanden!!!!???
Vrijen versus seks
Als single vrouw die op zoek was naar een man waar ik wellicht (kinderen zijn nog steeds niet mijn ding, maar ik wen langzaam) een gezin mee kon starten, schrok ik hier best van!
Is het nu echt zo dat seks niet langer een prioriteit is binnen een drukke relatie met kinderen? Is het nu echt zo dat seks verdwijnt en plaats maakt voor liefdevol vrijen?
Zonder hard gekreun, gesleep (als in een oerman die je mee sleept naar zijn grot) en urenlange zweterige sessies? Of is Miranda een op zichzelf staande casus?

Miranda
Toen ik ging vertellen dat ze het onderwerp was van mijn volgende blog, moest ze hard lachen. Maar toen ze de woorden las, lachte ze toch meer als een boer met kiespijn. Het raakte haar.
“Weet je Sas, misschien heb je wel gelijk. Misschien heb je als mama minder seks en ben je te moe voor een urenlange sessie. Maar weet je? Daartegenover staat intimiteit, liefde in zijn zuiverste vorm en samen hard werken. Werken om te zorgen dat onze kinderen opgroeien in een liefdevol gezin, en dat ze aan niets ontbreekt.
En seks is dan geen prioriteit, maar nog steeds wel heel fijn. Althans dat denk ik,” lachte ze de laatste woorden.
Aaaarghhh, nu wil ik nog meer een man (en voor 40% kinderen)!