17 december 2016

Serious Request Koudekerke || Een interview met de DJ's!

Aanstaande zondag is het zover: drie Zeeuwse mannen zullen zich vrijwillig op laten sluiten en een week lang leven op de inmiddels bekende ‘sapjes’ en dit alles voor het goede doel. 

Sander Willemse, Jeroen van Goethem en Yorben Westrate zijn aanstaande zondag slechts nog kennissen van elkaar, maar dit zal in de loop van de week wel veranderen. Zoals Hans aan het eind van ons interview mooi omschrijft: ‘Die mannen lopen straks als vrienden voor het leven het huis uit.’

Vanwege het drukke schema van de heren werd er een teleco (een groepstelefoongesprek) met zijn vijven belegd. Zo gezegd, zo gedaan en nadat Yorben ook afscheid van zijn zelfgemaakte pizza had kunnen nemen, had ik alle mannen aan de lijn.
Tekst: Lianne Vader-Wattel 

De heren van het Glazen Huis
De heren van het Glazen Huis

Het goede doel dat het Rode Kruis samen met 3FM aan deze week heeft verbonden is de bestrijding van longontsteking in ontwikkelingsgebieden. Broodnodig, want iedere 35 seconden kost deze ziekte een mensenleven.. Dit jaar staat het Zeeuwse Glazen Huis in Koudekerke. Ik vraag Yorben, geboren en getogen in Koudekerke om zijn dorp te omschrijven. ‘Het is een heel hechte dorpsgemeenschap, met een florerend verenigingsleven. Hier heerst echt nog het “ons kent ons gevoel”, je groet elkaar op straat en bent op de hoogte van wat er speelt bij een ander.’
Momenteel wordt er in Koudekerke door de organisatie en alle vrijwilligers nog knetterhard gewerkt aan het Glazen Huis en de omgeving. Extra dit jaar is het festivalterrein dat is toegevoegd waar twee podia (en dus ook regelmatig goede bands!!) te vinden zijn.
Als DJ’s kruipen dus Sander, Yorben en Jeroen achter de draaitafels. Regelmatig vergezeld door interessante en gezellige daggasten.
Jullie hebben elkaar nu een aantal keer ontmoet, durven jullie het aan om elkaar eens te omschrijven?
Jeroen start: ‘Sander is een energieke en heel erg goed jongen. Hij gaat er de komende week volledig voor! Jorben: ‘Jeroen lacht altijd, dat vind ik een goede eigenschap. Hij komt over als een levensgenieter. Hij werkt als schilder, maar draait daarnaast ook als DJ. Dat is zeker handig in het Glazen Huis.’
Sander: ‘Ik ken Yorben kort, maar ik heb al wel gezien dat hij enorm betrokken is. Hij is niet alleen straks DJ in het Glazen Huis, hij is ook bij de organisatie van dit evenement betrokken. Het is een makkelijke prater, hij is niet voor niets verslaggever. Dat zal de komende week ook goed van pas komen.’
Dit jaar zorgt (onze eigen) Imana Grashuis van Foodmania en inwoonster van Koudekerke voor de sapjes van de mannen. Op mijn vraag of er zaken zijn die de mannen echt niet lusten, krijg ik als antwoord dat de mannen alles wel lusten! ‘Ik ga natuurlijk ook niet zeggen wat ik echt niet wil drinken’, zegt Jeroen. ‘Dan zal je zien dat je dat juist krijgt. Ik ben alleen allergisch voor kaneel en eieren, dat moet er dus echt niet in zitten.’
012-sr-2016
Aangezien de heren er straks zitten om onze verzoekjes te draaien, ben ik ook wel benieuwd welk verzoekplaatje zij zelf in zouden dienen voor het goede doel.
‘Dit jaar hebben we een Top 5 die geregeld terugkomt. Onze gasten mogen er een plaat uithalen en een nieuwe kiezen om er in te zetten. Ik heb gekozen voor het nummer “Don’t stop me now” van Queen. Naast dat Queen een goede band is en dit een lekker nummer, past het uitstekend bij de week waarin we actie voeren!’ aldus Yorben. Sander kiest voor een nieuw nummer van Mumford & Sons “There will be time”. Jeroen wil zijn nummer voor de Top 5 nog niet bekend maken (Kleine cliffhanger? Wij zijn benieuwd!), maar wil natuurlijk wel even de Zeeuwse themesong “Frisse start” van De Hobbyisten noemen.
Sanders wijze raad als nestor-DJ aan Jeroen en Yorben is om in het Glazen Huis met elkaar en de gasten in gesprek te gaan alsof je in de kroeg zit. Na dit gesprek weet ik zeker dat de heren hier wel in gaan slagen! Jullie snappen wel dat het telefoongesprek iets minder gestructureerd verliep dan het hierboven is uitgewerkt.
14045816_655194774638773_194237954148640969_n
Deze mannen, met daarachter een fantastische organisatie, willen de komende week zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis. Daarnaast staat KoudekerkeSR voor het verbinden met elkaar. Hoe leuk is het om samen te brainstormen over leuke plannen om jullie eigen actie op te zetten en zo ook dit doel te steunen? Hoe gezellig is het om samen op pad te gaan om deze plannen uit te voeren? En wie weet wie je daarbij dan weer gaat ontmoeten? Gewoon doen!


Op koudekerkesr.nl vind je veel meer informatie en ook het programma van wat er de komende week allemaal te doen is! Het laatste nieuws is natuurlijk ook te vinden op de Facebook pagina van Koudekerke Serious Request.
Live meekijken; tune dan in via Delta Kanaal 995 of via streaming op www.zeelandnet.nl.

Fotografie en tevens copyright foto’s:
Els Swart 
Samanta van de Voorde