28 september 2017

RUNNING CLAU || Muziek luisteren tijdens het hardlopen?!

Druk, drukker, drukst? Ga lopen (en zet een muziekje op)!

Soms heb je van die periodes in je leven dat je wel dagen van dertig uur kunt gebruiken. Je agenda loopt over met afspraken en je energie-level daalt rap. Als je thuiskomt van je werk wil je het liefst je schoenen uitschoppen en op de bank ploffen met een schaal comfy-food. Helaas mag je eerst nog even boodschappen halen en de keuken in duiken.
Tijd voor jezelf is schaars en sporten komt vaak als eerste te vervallen.

Sporten op nummer 1
Voor velen herkenbaar, maar je kunt hier heel simpel verandering in brengen. Hoe dan? Door sporten in de top 3 (nog beter op nummer 1) te zetten, in plaats van te schrappen. Ik hoor je lachen en zeggen dat je juist géén tijd hebt. Maar het werkt echt, sporten kost zeker tijd, maar het geeft je heel veel energie terug. Dus in plaats van uitgeteld thuis te komen, word je steeds fitter, krijg je meer energie en komen er meer me-time momenten.

Muziekje
Vind je het lastig om alleen een rondje te hardlopen of wandelen? Zet dan een muziekje op of een luisterboek. Een half uurtje wandelen doet al wonderen, trek een paar makkelijke schoenen aan en hup, de deur uit. Muziek luisteren tijdens het hardlopen was nooit echt mijn ding. Ik had altijd ruzie met die snoertjes die in de weg zaten en dat gepruts in m’n oren. Sportmerken begrepen dat en kwamen met jasjes en shirtjes waar een geinig tierlantijntje aan zat, waar een snoertje door kon zodat je vrijer kon bewegen. Niet voor Clau!

Oortjes
Keek ik naar links dan hing m’n rechter-oortje er weer uit en dat snoertje irriteerde weer ergens anders onder m’n shirt. En dan hebben we t nog niet over dat gepiel als je geen zin had in dat bepaalde nummer of dat het volume wel een tandje hoger kon. Probeer het maar eens: tijdens het hardlopen op je telefoon bedienen, die in een zweterig mapje aan je arm zit, het volgende nummer zoeken. Volledig uit m’n ritme, ondertussen drie nummers geskipt, bijna gestruikeld en als een dwaze overgestoken, vervolgde ik mijn route.
Testmateriaal
Ik was dan ook wat sceptisch toen ik nieuwe oortjes kreeg opgestuurd om uit te testen. Alleen oortjes. Geen snoertjes. Hmmmm…. dat was in ieder geval een plus, maar ik was nog niet om. Ik zag mezelf nog steeds zwalkend door het bos lopen, op zoek naar een lekker nummer op m’n telefoon: wandelaars en bomen ontwijkend of in een modderpoel wroeten, omdat er oordopje uit m’n oor was gevallen. Maar niets van dit alles. De bediening zit op het oortje en het zijn zogenaamde in-ears, ze vallen dus niet zomaar uit je oor -ook niet als je ineens naar links kijkt.

Al met al zou dit een verbetering moeten zijn. En dat was het ook. Ik snorde mn oude iPod op en ging op pad: luisterend naar m’n favoriete playlist van zo’n tien jaar geleden. Kortom, de all-in-ears zijn een blijvertje. Ze zijn overigens nu wel ingepikt door manlief, zo blij als een kind met zijn passende sport headset. De oortjes worden overigens geleverd in drie verschillende formaten,  dus voor iedereen zit er wel een geschikte maat bij.
Wil je kijken welke oortjes Claudia heeft getest? Klik dan <<<HIER>>> 

 

Op een gezellige borrel met ZeeuwZe.nl beloofde ik om deze keer een paar heerlijke recepten in mijn blog te behandelen, dat wordt volgende maand.
Iets om naar uit te kijken!

Wil je meer lezen over Claudia?
Klik dan <<<HIER>>>