29 november 2016

Romy en Michaël, van het popduo RoMi Cage, in gesprek met Rachelle!

Romy en Michaël, van het popduo RoMi Cage, volgde ik eigenlijk al een tijdje op de voet. Zeker na de documentaire over hun leven en hun reis naar Los Angeles! 
En nu eindelijk voor onze camera. Althans voor Rachelle met schrijfblok en pen.
Tekst: Rachelle Verhage
Romy en Michaël hebben elkaar bij de Herberg in Middelburg ontmoet. Het lijkt bijna het romantische einde van een film waarin hij (Michaël in dit geval) met zijn band optrad als gitarist. Romy ging kijken en mocht een nummer meezingen. Ces’t tout!
Natuurlijk is dit vrij simplistisch geformuleerd en waren er nog tal van andere factoren, maar in feite is dit de grote lijn. Via Hyves kregen ze contact en vanaf dat moment werden ze muzikale partners om na 1,5 jaar ook elkaars niet muzikale partners te worden. Hun verhaal ging dus verder daar waar een film stopt.

Op terras bij de Vriendschap in Middelburg
Op terras bij de Vriendschap in Middelburg

Singer/Songwriters Romy en Michaël schrijven -de naam zegt het al- zelf al hun nummers. Hierin vullen ze woorden en noten aan bij elkaar om zo tot een steengoed nummer te komen dat ze dan vervolgens testen tijdens een van hun vele optredens. “Dan kijken we hoe een nummer valt bij het publiek,” zegt Romy hierover. Hun muziek raakt, daar kan ik persoonlijk over mee praten.
Op de vraag waarom ze nog in Zeeland wonen, moeten ze even lachen. “We hebben een heel druk leven en reizen heel Nederland door voor optredens. In Zeeland laden we weer op, vinden we de rust die we dan zo nodig hebben en juist die rust genereert weer creativiteit.”
Het optreden op het Zeeland Nazomerfestival staat nog vers in mijn geheugen gegrift en vast in die van jullie ook?!
Een mijlpaal voor dit duo, denk ik zo?!
“Ik was best een beetje nerveus zo voor dit optreden. Dan word ik stilletjes en moet dan even met mezelf zijn. Maar nadat ik een noot zing op het podium glijdt dat allemaal van me af en geniet ik alleen maar!” vertelt Romy over deze grote gig.
Michael
Michael

Michaël, die overigens gitaar leerde spelen omdat hij de gitaar van zijn moeder afpakte en ter plekke besloot dat hij gitarist werd, begon in een kerkbandje. “Ons eerste optreden was tijdens een jeugdavond in de kerk en wat was ik enorm nerveus. Want je staat dan wel op het podium jouw ding te doen en dat voelde toentertijd heel kwetsbaar.”
Romy gaf haar eerste optreden toen ze 4 jaar was voor de Miss verkiezing waar ze aan deel nam, zong vervolgens de hoofdrol tijdens de schoolmusical en bouwde zo flink wat ervaring op!
“We zouden onszelf heel graag tijdelijk vestigen in LA om daar geïnspireerd te raken door die plek die muziek ademt”. Wellicht over 10 jaar?
Dan kan ik (red. Rachelle) in ieder geval zeggen dat ik met deze muzikanten bij de Vriendschap in Middelburg een bak koffie heb gedronken (haha).
Romy
Romy

Dit lieve nuchtere stel woog het eerste half uur zorgvuldig hun antwoorden af en probeerde in eerste instantie niet het achterste van hun tong te laten zien, maar uiteindelijk zitten we te kletsen alsof we elkaar al jaren kennen.
Op de vraag of ze elkaar willen beschrijven moeten ze even nadenken. 
“Romy is een zeer intuïtieve vrouw,” zegt Michaël. “Ze kan wel een twijfelkont zijn en een controlfreak. Ze vindt het heel lastig om los te laten.Ooooh, en ze is echt heel erg lief!” Romy lacht en beaamt door haar stilte.
“Michaël is enorm eigenzinnig en eigenwijs,” begint Romy waarop Michaël in de lach schiet. “Hij bezit een enorm doorzettingsvermogen en gedrevenheid om hard te werken voor zijn doelen.”
Dit duo -voormalig gitarist in een kerkbandje en lead singer in een schoolmusical- hebben een enorme groei meegemaakt en nog! Ze reisden in het verleden al af om een paar weken in LA te vertoeven en ik weet zeker dat het ze gaat lukken om al hun dromen na te streven!
Het debuut album van RoMi Cage, ‘Things We Never Say’ is te beluisteren op Spotify. Begin van 2017 ook onze nieuwste single! Klik hier voor de link!