30 juni 2019

Restaurant | Kale & de Bril – Intiem restaurant in Goes

    Kale en de Bril in Goes

    Dit restaurant in Goes is zeker geen onbekende voor mij, laat ik daarmee starten. Al vanaf de opening ben ik fan van dit restaurant (klik hier om mijn andere blog te lezen) en enige tijd geleden schoof ik nieuwsgierig aan voor het vegetarisch & thee menu. 

    Een avond met vegetarische gerechten omlijst door theesommelier Charlotte van Char Tea Specialist. Samen met vriendin Petra (ofwel Piet) reden we richting Goes voor een weerzien met Marc Everse (die kale) en Niek Traas (die met die bril). 

    Theeleut met een 6-gangen menu

    Het menu van deze avond bestond -naast de aperitief hapjes en amuses- uit een 6- gangen diner en Charlotte had bij iedere gang de perfecte thee gevonden om het gerecht te versterken. 

    Grappig detail: ik ben echt de grootste theeleut die je je maar kunt voorstellen, ik was in iedergeval in mijn sas!

    Het menu

    Het menu zag er die avond als volgt uit:

    Pastinaak | Nashi peer | Waterkers | Noten | Witte chocolade 

    Geitenkaas | Komkommer | Zeewier | Venkel

    Ratatouille | Courgette | Aubergine | Tomaat | Paprika | Olijf 

    Aardappel | Prei | Kervel | Asperge | Kamille | Oude kaas

    Kaas | bijpassende garnituur

    Melkchocolade | Banaan | Advocaat | Pinda | Rode Peper 

    CharTea Charlotte

    De gerechten werden dus geserveerd met de theeën die Charlotte (Char Tea Specialist) had uitgekozen. “Veel mensen drinken wijn tijdens hun maaltijd en denken niet aan thee, maar als je de juiste theeën drinkt dan versterkt dat -net als wijn- de smaken van de ingrediënten. 

    Dat bleek! Voor mijn disgenote was het even wennen, warme drank bij de warme gerechten, maar de smaken van de theeën sloten prima aan op de gerechten. Als ik heel eerlijk ben? Als non alcoholic, vind ik dit echt een prima vervanger! 

    Die kale en die met die bril

    Die”kale” en “die met die bril” weten wel hoe ze hun gasten in de watten moeten leggen. Van de eerste hap tot de laatst slok thee, hebben we genoten. De gerechten -stuk voor stuk- met zorg bereid en een blik in de keuken op dit olijke tweetal maakt de maaltijd volledig af. 

    Blikken met pretogen zoeken de gasten op om vervolgens dat contact te maken dat maakt dat je hier terug komt. Zo af en toe brengen ze zelf de gerechten naar de tafel, niet omdat de rest van het team druk is, maar omdat ze graag met hun gasten in contact komen. 

    “Mensen-mensen”, gastheren pur sang: hoe je het ook wilt noemen? Het is gemeend en dat voel je. 

    Foto by @foodlovestories.nl

    Food, baby!

    De pastinaak gecombineerd met de Nashi peer gecombineerd met witte chocolade, was eentje voor in de boeken. Nimmer had ik pastinaak gegeten (heel erg, ik weet het..) en zeker niet in combinatie met witte chocolade. 

    Leuk detail: er werden frieten van Zilt-E® Zeeuwse Frites geserveerd, van Hans Everse, de broer van “die kale.” Vriendin en disgenote had ze nog nooit geproefd en vroeg me wat er zo speciaal was aan deze frieten?

    “Proef maar..” Tja, soms moet je iets ondergaan.
    Ambachtelijke friet van Zeeuwse aardappelen (met schil), gewassen in het zilte water van de Oosterschelde en Zeker Zeeuws gecertificeerd. Dat is wat het is, maar hoe smaakt het?

    “Niet te doen, wat een lekkere frietjes.” Precies. Verpest voor het leven.

    Geitenkaas met komkommer, zeewier en venkel

    Mag ik nog even de aandacht vragen voor de geitenkaas, met komkommer, zeewier en venkel? Kijk, mijn smaakpapillen zijn verwend: dat geef ik toe. 

    Ik eet graag goed. Ons gezin investeert in verse (liefst lokale) ingrediënten en neemt (thuis) met minder geen genoegen, maar elke keer als ik bij Kale & de Bril ga eten, doen “ze” een dansje. Deze mannen weten hoe ze met pure ingrediënten iets moeten creëren waar ze hun gasten mee in die spreekwoordelijke watten leggen. Te positief? Tja, jongens: als iets nu heel goed is? Wat nog toevoegen? 

    Wat het vegetarische gedeelte van de avond betreft: wij eten thuis bijna geen vlees dus ik was in mijn sas. Vriendin Petra eet wel vlees thuis met haar gezin, maar wat ik zo gaaf vond: dat ze dat vanavond totaal niet gemist heeft. 

    Kale & de Bril in Goes

    Ga nu niet af op wat ik schrijf, want zoals ik eerder zeg: iedereen heeft een unieke smaak, maar ga zelf eens ervaren. Ze hebben vaak super leuke avonden die ze organiseren, waarbij je kunt aanschuiven en zelf kunt zien dat ik gelijk heb (haha). 

    Kijk dan gelijk even in de keuken en vang een glimp (of meer) op van “die kale” en “die met die bril,” kijk ze in de ogen, neem plaats en laat je in de watten leggen. 

    Liefs Rachelle

    "Ik dacht dat je alleen blogger was?"

    Neen. Ik help Zeeuwze ondernemers met duimstoppende content, Social Media (beheer), communicatie en online strategie!

    Deze blog is een samenwerking met restaurant Kale & de Bril in Goes. Ik word niet betaald om dit te schrijven, maar was uitgenodigd te komen eten.