19 oktober 2016

Reismeisje Daan in Luxemburg!!

Hai, hier reismeisje Daan.
Dit keer blijf ik iets dichterbij huis. We gaan namelijk naar Luxemburg!

Hoe verrassend is het dat dit kleine landje op ongeveer 3 uur rijden van Zeeland ligt? 

Eerst wat feitjes
Luxemburg is opgedeeld in 5 regio’s. De gelijknamige hoofdstad Luxemburg en de omgeving, de Ardennen en haar natuurparken,
Klein Zwitserland, de Moezel en Terres Rouges. Ieder deel heeft weer zijn eigen karakter en dat maakt het kleine en compacte land zo verrassend veelzijdig en nogmaals.. op maar 3 uur rijden vanuit Zeeland (zit je echt in een andere wereld).
img_7484
Luxemburg stad
Luxemburg stad is de levendige hoofdstad waar je zowel moderne aspecten als het oude verleden zal tegenkomen. In de stad vind je een prachtig park waar je zeker even doorheen moet wandelen.
Ook shopaholics kunnen hier hun hart ophalen. Neem echter wel voldoende geld mee, want je kan nog weleens gaan schrikken van de prijzen!!! DUUR!!
De Ardennen
De Ardennen is, samen met de regio rondom Luxemburg stad, de grootse regio dat gelegen is in het noorden van het land. Dit is absoluut mijn favoriete regio. Ik kom hier al een aantal jaren meerdere keren per jaar en elke keer weer is de natuur anders en blijf ik met open mond kijken naar al dit natuurschoon. De twee grootste natuurparken van het land zijn hier te vinden.
Ook voor de actieve (!!) vakantieganger is hier genoeg te doen. Er zijn namelijk een aantal wandelroutes die behoren tot de mooiste van het land. En ook op de mountainbike is het een toffe uitdaging.
In de pittoreske dorpjes kun je heerlijk rondstruinen en lekker eten ter afwisseling. En het kasteel van Vianden is zeker een bezoekje waard als je een dagje lekker wilt struinen en cultuur snuiven.
Klein Zwitserland
Gelegen tegen de Duitse grens vind je de regio Klein Zwitserland. Het heeft zijn naam te danken aan het landschap dat aan Zwitserland doet denken. Prachtige rotsformaties, en ook hier weer de schitterende natuur die ook deze regio tot een waar sprookje maakt. Echternach is de oudste stad van Luxemburg en staat op de Unesco Wereld Erfgoed-lijst!!
Moezel
Bij de Moezel zullen de meeste mensen direct denken aan WIJN! Ik wel namelijk!!
Een heerlijke Moezelwijn ga je zeer zeker vinden in deze regio. Bezoek een wijngaard en laat je rondleiden en proeven. Ik weet zeker dat je uit één van de 9 belangrijkste druivensoorten Riesling, Pinot noir, Pinot blanc, Pinot gris, Gewürztraminer, Auxerrois, Rivaner, Elbling en de Chardonnay jouw favoriet gaat vinden.
Wij hebben hem in ieder geval wel gevonden..
Deze regio heeft uiteraard nog meer te bieden. De watersporters onder ons kunnen hier hun hart ophalen. Zwemmen, waterskiën, raften, kajakken en kanoën, het is allemaal mogelijk!!!
photo_3_20050921
Terres Rouges
Het land van de rode aarde is helemaal in het zuiden van het land gelegen.
Het meer moderne en industriële deel van Luxemburg heeft zijn naam te danken aan de rode kleur van het mineraal.
Naast de vele toeristische plaatsen van het oude mijnbekken, biedt de regio Terres Rouges een heleboel activiteiten voor kinderen. Krokodillen, slangen, papegaaien en apen vind je in het sprookjespark van Bettembourg. KIDSPROOF zoals we bij de ZeeuwZe zeggen (stempel erop).
TROUWENS… Ook de treinverbindingen in Luxemburg zijn top, waardoor je niet altijd de auto hoeft te pakken

Mijn persoonlijke tips nog: 

Maak een kanotocht!!
Breng een bezoek aan Luxemburg stad (en wandel dan door het park)
Bezoek een van de vele kastelen die je in dit land zult vinden
Winkelen buiten Luxemburg stad is wel betaalbaar. Soms zelfs voordeliger dan in Nederland!!
Bezoek een wijngaard en boek een wijnproeverij
Geniet vooral van de prachtige natuur en de rust!!!

Zo dichtbij maar toch zo’n andere omgeving. Ik zeg doen!

Liefs Daan