29 september 2018

Persoonlijke blog Rachelle 5 lifehacks die mijn leven makkelijker maken!

Lifehacks voor de drukke mens

Niemand kan ontkennen dat ik het “druk” (wat is druk?) heb en maar vaak hoor ik toch ook: “pas je op voor een burn-out” Of “Hoe doe je dat allemaal?” 

Maar ook ik ben op mijn bek gevallen, ben opgekrabbeld en gedacht: hoe kan dit anders? Hoe zorg ik dat ik de juiste balans (jaja, daar is tie weer) vind tussen allerhande zaken in mijn leven? 

Nou, dat kan ik NIET zonder deze lifehacks, hulpmiddelen of hoe je ze anders wilt noemen. Wellicht inspireer ik je (wellicht ook niet, haha) of haal die welbekende krenten uit de pap. 

Ik ben zelf ook weer geïnspireerd door andere mensen, heb er tientallen getest, en ben op deze 5 uitgekomen.  

Neem ook een stok

Ja, dit helpt mij ontzettend. Ik kwam er namelijk achter dat ik mega actief was, maar dus niet productief. Dus rende ik 10 uur per dag keihard rondjes, en dacht dan aan het einde van de dag: wat heb ik gedaan? Voer voor een burn-out, natuurlijk. 

Dankzijn focus expert Willemijn (van Endless Motivation) werk ik nu in blokken. Dat maakt mij productiever en ineens minder actiever (dus meer vrije tijd). Willemijn is de stok in mijn leven (haha).  

Ik kan haar appen als ik even vastloop en via de mail krijg je modules aangereikt die me helpen meer productiever te worden. 

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Ik ben dol op lijstjes en het zorgt ervoor dat alles wat in mijn hoofd zit, op een lijstje staat (en ik het dus niet in mijn hoofd hoeft te houden). Ik schrijf me hoedjes, heb 5 notitieboekjes, maar het werkt. Ik maak vaak een “dag lijstje” dus met zaken die ik die dag moet doen, en een “week lijstje.” Dat zijn zaken die niet perse vandaag moeten maar wel gedurende de week. 

Mijn tip: Wunderlist! 
Dé lijst der lijsten, gewoon op je telefoon (die heb je toch altijd bij de hand). 

Geen whatsapp-meldingen meer

Een slaaf was ik van mijn WhatsApp. Serieus! Als dat verrekte *piepje* ging dan stond ik op scherp. Waar ik ook mee bezig was. 

Dus heb ik de “toon meldingen” uitgeschakeld en voor de mensen die denken: werkt dat? JA! Doordat ik geen piepjes meer hoor, kijk ik er “maar” een paar keer per dag nog op. Beter dan bij ieder geluid gaan rennen (haha). 

De morgenstond...

Afgelopen week stond ik elke dag om 5 uur naast mijn bed. Ja, je leest het goed: 5 uur. Dan 15 minuten trampoline springen en mediteren en dan van 5.15 uur tot 7.15 uur werken. Mega productief ben ik dan, en bijkomstig voordeel: (bijna) niemand zit dan nog online. 

Tip: mijn dag stopt dus nu ook wel vroeger, dat snap je?! Anders pleeg je roofbouw op je lijf. 

Voeding en bewegen

In september vorig jaar startte ik met gezonder eten, althans ik ging bewuster eten. In december kwam daar meer bewegen bij: bootcamp bij Soofit in Domburg (elke maandagochtend). Altijd riep ik: dat stofje dat je aanmaakt tijdens het sporten dat je ‘verslaafd’ maakt?

Dat heb ik niet. Maar ik moet heel eerlijk zeggen: het heeft mega verschil gemaakt. 

Juist als ik het druk heb trek ik vaker mijn schoenen aan en ga ik ‘even de kop leegmaken.’ 

Spelende vrouw wat heb je nu geleerd?

Voor mij is dit een gouden 5- eenheid die er voor zorgen dat ik meer productiever werk, meer vrije tijd heb en meer geniet van zowel thuis als mijn bedrijf. Laatst zei iemand: “Is dit niet de maatschappij waarin we leven: iemand stuurt je een bericht en als je binnen 12 uur niet reageert, krijg je er nog eens een bericht overheen?” 

Zeker, dat vind ik dus ook lastig. Want hoe vertel je iemand beleefd dat je reageert wanneer jij daar tijd voor hebt? Ik heb daarom ook het volgende automatische bericht ingesteld in mijn mailbox:

Ondanks dat ik vaak online te vinden ben, kan het zijn dat ik niet direct jouw bericht kan beantwoorden. Maar binnen nu en 24 uur reageer ik: beloofd!
Groetjes, Rachelle Verhage
www.zeeuwze.nl

Liefs Rachelle

"Ik dacht dat je alleen blogger was?"

Neen. Ik help Zeeuwze ondernemers met duimmstoppende content, Social Media (beheer), communicatie en online strategie!