31 december 2015

Oudejaar overpeinzingen 1.0

2015. Het jaar waarin we allen geschokt en verdrietig keken naar de beelden van de aanslagen in Parijs (en Ankara en..) en we massaal onze profielfoto wijzigde. Het jaar van verdriet in en om onze wereld. Het jaar waarbij de harteloosheid van sommige zo’n indruk op mij hebben gemaakt dat ik mezelf stiekem weleens heb afgevraagd, hoe nu verder?

2015. Het jaar van de ‘vluchtelingen,’ die hun leven achter moesten laten uit pure noodzaak. Om met honderden in een klein opblaasbootje naar een continent te varen waar ze eventueel opnieuw konden beginnen.
Daar waar hun kinderen wel naar school konden lopen zonder gevaar voor eigen leven. Maar ook het jaar waarin deze vluchtelingen niet altijd welkom waren in ons o-zo-welvarende-land waar we in veiligheid mogen leven.

2015. Het jaar waarin een zekere blonde man meer macht genereerde over de rug van hulpbehoevenden en gelovigen.  Waarin we ongenuanceerd zonder na te denken ‘zomaar’ alles op het internet keilden, niet nadenkend over de gevolgen van onze woorden.

2015. Het jaar van zwarte piet. Over de voor- en tegenstanders die elkaar woordelijk, maar ook letterlijk te lijf gingen. Het nodig vonden om te vechten voor hun waarheid.
Lang leve het kinderfeest dat begint met een beschaafde woordenwisseling en eindigt in een digitaal bloedbad.

2015. Het jaar van de ZeeuwZe vrouwendag, waar we 75 prachtige vrouwen hebben ontmoet en in de watten mochten leggen met medewerking van vrouwelijke ondernemers die zich geheel vrijwillig in hebben gezet.
Mijn dank is groot! De foto’s spatten van je scherm vol inspiratie, saamhorigheid en gezelligheid. Juist dat wat zo nodig was in 2015.

2015. Het jaar dat we de pootjes van De ZeeuwZe verder de kleigrond in mochten heien. We onze voeten lekker vies mochten maken en bleven groeien.
Dat jullie geloven in iets wat ontstaan is vanuit mijn über creatieve doch chaotische brein maakt me een dankbaar en gelukkig mens.

2015. Het jaar van mijn partners in crime. Lianne, Marloes, Patricia en Linda!
Helden die geheel kosteloos meewerken aan de ZeeuwZe, ondanks dat het ze tijd kost en ook geld.
Ode dat ze mijn app bombardementen moeten en kunnen doorstaan, en ook mijn op-het-laatste-nippertje- verzoeken. Jullie hebben een plek in mijn hart!

2015. Het jaar van de vriendschappen. Wat een mooie mannen en vrouwen om mij heen. Ik ben een rijk mens. Een dankbaar en rijk mens. Ze laten me naar mezelf kijken om het beste uit mezelf te halen, zijn er wanneer ik ze nodig heb, reageren (bijna allemaal) binnen de minuut als ik een appje stuur en houden onvoorwaardelijk van me. Gewoon omdat ik ben wie ik ben.

2015. En het jaar van mijn gezin! In het dankwoord van mijn boek staat de volgende zin; ‘ergens moet ik iets heel goeds hebben gedaan om zoveel moois te verdienen.’  En zo is het ook!
De liefde die wij als gezin delen is puur en dat maakt dat ik tijdens het schrijven van deze zin met tranen in mijn ogen zit. Houden van heeft voor mij dankzij mijn gezin zoveel meer diepgang gekregen dat het soms beangstigend is.

2015. Ook het jaar van twee fantastische reizen. Kaap Verdië en Bali.
Kaap, jij hebt ons gastvrij onthaald. Met live muziek, exotische happen en ongelofelijk mooie mensen. Ondanks dat het bloederig heet was, een reis om nooit te vergeten.
Bali, jij hebt mij moederziel alleen ontvangen. Zonder mijn gezin. Maar met jouw warmte mij toch liefdevol omarmd. Totdat ik juist door die warmte niet meer naar huis kon op de afgesproken dag. Ach. Het is bijna 2016, het is je vergeven.

2015. Het jaar van naakt poseren voor vriend en kunstenaar Rem met zijn prachtige project ‘a muse a day.’ Dank Rem en Ana, dankzij jullie project mocht ik mezelf laten zien. Zonder masker, zonder mezelf nog een seconde langer te verschuilen. Het heeft me zoveel vrijheid gebracht. Ik gun jullie de wereld. Een mooie wereld!

Dus.
2015. Een bewogen jaar waarin ik lessen heb mogen leren en soms keihard op mijn bek ben gegaan. Van houden van tot afscheid nemen en van liefdevol naar rauw.

Rest mij niets anders dan vooruit te kijken. Naar het nieuwe jaar, waarin we opnieuw mogen leren, leven, groeien en liefhebben.

En dat wens ik jullie allen toe. Groei. Leef. Heb lief en leer!

Grote dank voor al onze trouwe volgers, ambassadeurs en lezers! Blijf lezen want dat ontspant en vergroot je fantasie en daarmee dus jouw wereld.

Althans dat zeggen ze 😉

Gelukkig nieuwjaar!