25 oktober 2016

Open dag Vondelingenkamer in Middelburg!

Twee jaar geleden is stichting Beschermde Wieg opgericht met als doel een levensreddend initiatief te zijn voor baby’s waarvan hun ouders niet kunnen of willen zorgen. In de tussentijd is er veel gebeurd en de stichting vindt het fijn om jullie een kijkje in deze ontwikkelingen te geven!

Daarom organiseert ‘Beschermde Wieg kamer in Middelburg een open dag bij de en wel op vrijdag 18 november 2016 op Karel Doormanplein 15! 

De kamer is gelegen in een brandgang aan de Willem Barentszstraat en is te herkennen aan het naambord van de Beschermde Wieg. Tussen 13:00 en 15:00 is er gelegenheid tot vragen stellen en foto’s maken van de vondelingenkamer onder het genot van een hapje en een drankje.

Baby Toes

Stichting Beschermde Wieg stelt zich ten doel zwangere vrouwen die – om welke redenen dan ook – geen beroep op reguliere hulpverlening kunnen, durven of willen doen, desgewenst anoniem, hulp te bieden bij hun vragen en onzekerheden rond hun zwangerschap, bevalling of de situatie die ontstaat als zij eenmaal zijn bevallen. Vaak gaat het om vrouwen die hun zwangerschap geheim houden uit angst voor repercussies bij het bekend worden daarvan.

Het team vrijwilligers staat deze vrouwen bij. Niet alleen door hen zo goed mogelijk advies en antwoord op alle vragen te geven, maar ook door hen te helpen tot verantwoorde afwegingen te komen als het om de toekomst van hun aanstaande baby gaat. Vrouwen in nood met een hulpvraag kunnen trouwens contact opnemen via een live chat, de app en via 0800-6005 (24 uur per dag bereikbaar).

Mochten (aanstaand) moeders overwegen om afstand te doen van hun baby, dan kunnen zij op de hierna genoemde locaties – desgewenst anoniem – daarover met de stichting in gesprek gaan en daar eventueel ook hun baby achter laten.

Daarmee kan worden voorkomen dat niet-gewenste baby’s onder onverantwoorde omstandigheden worden achter gelaten of zelfs de dood vinden.

Pregnant woman

Stichting Beschermde Wieg heeft zes locaties; Papendrecht, Groningen, Oudenbosch, Middelburg, Zwolle (Isala Ziekenhuis) en Hoogvliet.

De Stichting heeft sinds de opening in september 2014 het leven van 7 baby’s gered!!