8 juli 2017

Ons leven met Tijn #6 Meerdere persoonlijkheden?

WELKE PET?
Tijn heeft meerdere persoonlijkheden alhoewel, hij verandert zijn hele houding en manier van doen met de kleding die hij draagt. Het is zo dat hij -als hij zijn werkbroek draagt- een complete werkman nadoet. Bij ‘de pet’ is het weer anders. Als hij een pet op heeft is de associatie die Tijn legt met een pet, een in-zijn-ogen- hele stoere jongen. Het vervelende is dat Tijns ‘stoer’ een andere invulling van stoer is dan ‘onze’ interpretatie.

ENZO KNOL
Om eens wat te noemen, Tijn zoekt dan op de tablet naar filmpjes van Enzo Knol of zingt een lied waarvan de woorden echt niet te verstaan zijn iets met ‘Hosselen’ of zoiets uit het genre van Lil’Kleine geloof ik. Laat ik zeggen dat hij die muziekvoorkeur niet van mij heeft!
Tijns pet staat (om er een beeld bij te schetsen) vaak boven zijn hoofd. Tijn heeft dus genoeg ruimte eronder voor nóg een hoofd… Als er een flinke windvlaag zou komen zou deze ook zomaar meegenomen kunnen worden door de wind maar goed, dáár mag je niks van zeggen want dán ben je meteen de pineut. Want dat hoort zo als je een pet op hebt. Dat is stoer.
Tijn heeft om de look compleet te maken zijn broek op zijn billen hangen, met ja ja…een echt sexy ‘boxershort-bovenkantje.’

JONGHU
Portemonnee in zijn broek, ketting om zijn nek… nou, je hebt vast een goed beeld nu…Oh ja, laat ik vooral de manier waarop hij loopt, ‘stoer’ dus, niet vergeten. De taal die hij uitslaat is ook aangepast aan zijn pet. Elke zin eindigt ongeveer op “jonghu.”
Zijn armen maaien wild heen en weer dan en met zijn vingers staat ie ‘YO’ te doen. Dat maaien met die armen, ‘YO’ en stoere looppassen is natuurlijk niet erg. Het ziet er zelfs wel grappig en tegelijkertijd schattig uit.
SCHELDWOORDEN
Maar dan komt de andere kant van het verhaal; want bij zijn pet komen ook de ergste woorden en scheldwoorden uit zijn mond. Woorden die jij en ik nog niet eens in ons hoofd zouden kunnen bedenken roept hij te pas en te onpas. Het vervelende is dat hij ook echt denkt dat het hoort dat hij hele grove scheldwoorden en straattaal uit moet kramen. Dat hij die taal moet gebruiken om ‘stoer’ te doen. Dat Tijn dan ook buiten de confrontatie aan gaat met kinderen in de buurt. Jongens aanspreekt die veel ouder zijn dan hij en zijn ‘mattie’ noemt, maar tegelijkertijd loopt uit te dagen om te vechten.

PANIEK
Om dan vervolgens niet meer te weten hoe hij moet reageren en volledig over de rooie gaat en in paniek is als het uit de hand dreigt te lopen. Momenten met ‘de pet’ zijn dus helaas ook vaak ‘pet.’
Om nog maar te zwijgen van de overredingskracht die we nodig hebben als Tijn een mooie pet in de winkel ziet die hij per se wil hebben…
Zoals je misschien vast wel begrijpt, de petten van Tijn zijn soms ineens even ‘kwijt’…
Nee, sorry schat, ik heb even géén idee waar ik die petten ook al weer had opgeruimd!

Wil je meer lezen over Monique en haar leven met Tijn?
Klik dan <<HIER>>