25 juli 2018

Nieuw leven voor Simba de leeuw!

Vlissingen 25 maart 1977. In Vlissingen werd geschiedenis geschreven toen op 25 maart 1977 een leeuw dwars door het raam van een flatwoning viel (en werd doodgeschoten).
Drie hoog in de President Rooseveltlaan in Vlissingen.
Niet veel later wordt het ontzielde lichaam op transport gezet naar de gemeentelijke reinigingsdienst. Maar is hij daar ooit aangekomen?
NEE. Nu, ruim 41 jaar later, duikt Simba namelijk op in Middelburg.

Val uit de flatwoning
Preparateur Wim Phaff ontfermde zich toentertijd over het lichaam van Simba en wekt hem nu -jaren later- weer tot leven! Simba heeft het leven in een flatwoning in Vlissingen niet overleefd, en liet toentertijd veel vragen achter. Waar koop je een leeuw? Waar sliep de leeuw? En wat at de leeuw?
Mijn persoonlijke mening is dat een leeuw in de natuur hoort, niet in een logeerkamer ergens driehoog-achter in Vlissingen. De val was waarschijnlijk niet te voorkomen, maar eeuwig zonde is het wel.

Two Ladies Like
Vanaf 7 augustus aanstaande zal dus deze Simba -opgezet- bij Two Ladies Like in Middelburg te bewonderen zijn. De welp leeft weer als het ware!

Artikel uit de PZC d.d. 25 maart 1977

Op 4 augustus is de besloten opening van de Afrika Expositie, en vanaf 7 augustus aanstaande kun je Simba zelf in de ogen gaan kijken in de Geere Passage in Middelburg.

Afrika Expositie & Simba
Two Ladies Like
Geere Passage 6
Middelburg 

Preparateur
Wim Phaff 
Voor zijn website, klik <<<HIER>>>