18 mei 2016

New York… New Yooooooooork!!!

Reismeisje Daan op reis!
Toen ik aan het einde van de middag het Empire State Building op ging en uitkeek over deze mega stad besefte ik dat ik echt in New York was. Ik ben gebleven tot de zon onder ging en ik de miljoenen lichtjes die deze stad rijk is kon zien schitteren. Wat een overweldigende ervaring!
The city that never sleeps
Vier jaar geleden kwam ik voor het eerst in New York en tijdens de taxirit van de luchthaven naar ons hotel voelde het alsof ik hier al eerder geweest was. Ik had de stad namelijk al zo vaak in films en series op de televisie gezien.. Toen we aankwamen bij ons hotel in een zijstraat van Time square werd ik wakker, ik ben hier echt! WAUW!
Al die lichtjes en neonreclame, we zijn gewoon echt in New York! Een droom die uitkomt. Op iedere straathoek is wel iets te beleven. Musea, boetiekjes, Central Park, straat artiesten, warenhuizen en alles is larger than life!!
wgewrger
Beste reistijd
Het maakt niet uit in welk seizoen je naar New York gaat want de stad heeft je in ieder jaargetijde wel iets te bieden. In de winter kun je schaatsen in Central Park, de herfst (Indian Summer) zal je trakteren op de prachtige kleuren van de bladeren aan de bomen en in de zomer, die overigens best heet kan zijn, kun je zelfs naar het strand Coney Island in de stad en genieten van gratis films in Bryant Park. In het voorjaar kun je al lekker in je T-shirt picknicken in een van de vele parken of een drankje doen op een prachtig dakterras.
Overnachten
In New York is een enorme verscheidenheid aan hotels, van goedkope hostels tot zeer luxe 5 sterren hotels. Je kunt het hier echt zo gek maken als je zelf wilt en ik kan me goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ben je opzoek naar champagne, chocolade en luxe dan kun je goed terecht bij de 5 sterren hotels in Manhattan. Denk bijvoorbeeld aan RIU, Waldorf Astoria en Sheraton.
Maar ook voor de kleinere portemonnee kun je goed terecht in deze levendige stad. Zo kun je bijvoorbeeld in een zijstraat van Time Square goed verblijven in Hotel Carter. Dit hotel heeft één ster maar is qua ligging perfect gelegen en financieel erg interessant. Uiteraard zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor ieder budget.
sfberbef
Lekker eten
Teveel om op te noemen, maar hier een paar favorieten:
Burger Joint (op 56th street of in the Village). Een van de lekkerste burgers in town.
Black Tap (Meatpacking/SOHO). Super leuke tent met heerlijke burgers en bier. O, en even serieus… neem een heerlijk ijsje of een shake (CHURRO flavour) na of tijdens je burger!
Dough (14 west 19th). Een koffie met donut mag niet ontbreken.
TIP? De HIBISCUS donut, echt een explosie van smaken in je mond.
The butcher’s daughter! Een must-do! Sapjes, smoothies en meer!!
Aantal tips:

  • Ga het Empire State Building op en je zal beloond worden met een geweldig uitzicht over de stad.
    Tip: doe dit aan het einde van de middag zodat je de stad met daglicht ziet, maar ook zodra het donker wordt met de miljoenen lichtjes.
  • Wil je het Vrijheidsbeeld op een voordelige manier zien? Gratis zelfs? Pak dan de gratis ferry naar Staten Island. Je vaart vlak langs het vrijheidsbeeld en hebt een geweldig uitzicht op de skyline van New York. En lekker eten dat je kunt op Staten Island! (TIP: Pier 76).
  • Wil je het echt goed aanpakken? Boek dan een helikoptervlucht over de stad en kijk je ogen uit. Weten hoe dat eruit ziet?
    Bekijk dan de VLOG van Your Little Black Book’s Anne.

New York is niet voor niks dé nummer één stedentrip ter wereld. Ik ben verliefd geworden op deze veelzijdige stad! Ben jij er weleens geweest?
Liefs Daan