5 november 2017

MUST-GO: De Kerstmarkt in Goes!

I don’t want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don’t care about the presents
Underneath the Christmas tree
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true oh
All I want for Christmas is you
-Mariah Carey Christmas songs-

Zoals sommige van jullie wellicht wel weten ben (word) ik DOLLETJES als het aankomt op kerst. Ik begin eind september al met kerstliedjes en zorg daarmee dat mijn man -tegen de tijd dat het december is- al helemaal klaar is met kerstliedjes nog voordat het überhaupt kerst is. “Moet dit?” krijg ik dan als vraag of “Sinterklaas is nog niet eens in Nederland, begin jij al met kerst.” 
Tekst: Rachelle Verhage

Ik heb voor het gemak de 3 leukste dingen op een rij gezet van wat ik nu zo leuk vind aan de kerstdagen:

 • Winterwonderland wandeling!
  Winterjassen aan, warme laarzen, sjaal, muts, handschoenen en gaan! Het liefst als er sneeuw ligt (maar goed, dat is niet vaak). En dan wandelen in het donker terwijl de lichten uit de huizen de straten verlichten. Stiekem gluur ik dan overal naar binnen (sorry buren) en de kou die mij -soms- in het gezicht slaat maakt me gelukkig. En wat ik dan nog het fijnste vind?
  Als je binnen komt, je gezicht gloeit en knalrood wordt… LOVE IT!
 • Het leven in huis wordt ineens romantisch(er) en kneuterig gezellig.
  Kaarsjes, gordijnen dicht, televisie aan, dekentje op de bank. Need I say more?
 • Kerstmarkt(en).
  Niets zo fijn als struinen over de kerstmarkt. Een warme chocolademelk drinken (met marshmallows), kerstlichtjes, sneeuw (het liefst), kerstcadeautjes uitzoeken en nog veel meer. Gezellig met het hele gezin of met vriendinnen of vrienden! Ik word al blij als ik eraan denk.


Kerstmarkt Goes 
Op vrijdag en op zaterdag 8 & 9 december 2017 kun je jezelf helemaal onderdompelen in de ultieme kerstsfeer, want de binnenstad van Goes herbergt (wederom) de grootste kerstmarkt van Zeeland! Er is weer genoeg te doen in Goes tijdens de kerstmarkt en ik zal eens een aantal leuke weetjes met jullie delen.

Kussen onder de maretakken?
Er zijn tientallen kraampjes met ALLES wat je nodig hebt met kerst: cadeautjes, decoratie, lekkernijen en nog veel meer. Er zijn diverse foodtrucks rondom de Grote Kerk in Goes en er is een groot podium met op beide dagen live muziek. Optredens als het muzikale duo Soulkitchen, diverse koren (LOVE IT) en een dansshow omlijsten de kerstmarkt.

Kwakzalvers en wasvrouwen
Naast alle festiviteiten kun je ook genieten van de heren en dames van stand die over de markt lopen in Goes. Kwakzalvers, schoenpoetsers, wasvrouwen en meer. Je waant jezelf in een Charles Dickens story. Er is overigens ook -alsof het nog niet genoeg is- een gedekte kersttafel, waar iedereen aan kan schuiven voor het diner, en mocht je nu met de liefde van je leven komen? Er hangen diverse maretakken, en er mag GEZOEND worden!

Het is momenteel november dus je hebt nog een paar weken te gaan, maar je kunt het in iedergeval alvast in je agenda zetten en no worries, ik herinner je er later nog wel aan, HAHA.
Ik ben op vrijdagavond ook in Goes -met mijn vlogcamera- om te proberen zoveel mogelijk kerstsfeer te vangen in beeld. Het zou leuk zijn je daar te zien?!

Wil je trouwens meer informatie over deze kerstmarkt? Klik dan <<<HIER>>
Op de website van Goes is Goes staat alles wat je wilt weten over de stad Goes.
Deze blog is in samenwerking met stichting Goes marketing.