23 juli 2016

Van Moskou naar Domburg #2

Vorige week kon je #1 al lezen van ons interview met Ellen Verbeek (klik hier al je deel 1 nog eens wilt lezen) en vandaag plaatsen we deel 2. 
Yogatrein
ELLEN VERBEEK startte in 2001 met Yogajournal en de bijhorende website. 

Hiermee introduceerde Ellen Yoga aan het Russische volk. Al snel verspreidde yoga zich hiermee door het land.
Ellen:”Om promotie te maken voor het tijdschrift organiseerden we een yogatrein die door het land reed. We gaven Yoga conferenties en we organiseerden gratis yogalessen in 60 parken. Het mooie van Russische mensen is dat zij zich helemaal inzetten als zij iets doen. Dus ook op gebied van yoga.”
Yogajournal biedt cursussen aan via internet en is nog steeds een succes. Ik vraag Ellen wat de reden is van dat succes?
Ellen: “In de tijd dat we naar Rusland vertrokken om daar een uitgeverij te beginnen was er vrijwel niets op dat gebied. Er was een soort leeg gebied in de mediawereld en wij wisten hoe we een uitgeverij moesten neerzetten. Ook met yogajournal brachten we iets waar nog vrijwel geen informatie over was. Succes heeft vaak te maken met op het juiste moment op de juiste plaats zijn.”

Foto's: Mechteld Jansen www.forumfotografie.nl
Foto’s: Mechteld Jansen
www.forumfotografie.nl

CONTRAST
In het boek ‘Moscow Times’ beschrijft Dido Michielsen het leven van Ellen en Derk. Een leven wat bol staat van contrasten. Ik vraag Ellen hoe zij het contrast ervaart tussen de rust van yoga en haar hectische leven?
Ellen: “Mijn leven is inderdaad erg hectisch. Ik ben vaak nooit langer dan twee weken op één plek. Doordat ik vaak enthousiast ben heb ik vaak een volle agenda. En zoals in de yogawereld gezegd wordt; wanneer je geen tijd hebt om elke dag 15 minuten te mediteren, doe het dan 30 minuten want dan heb je het juist nodig. Zo is het ook met yoga. Yoga is voor mij een levenswijze en dat is iets wat ik in mijn manier van leven meeneem.”
Woensdag 27 juli 2016 komt #3 online.