4 juli 2016

Mooncup versus maandverband

Lieve vrouwen,
Na een kleine week de mooncup (of divacup) getest te hebben, heb ik voor mezelf een lijstje gemaakt van de voor- en de nadelen (jaja, ik houd van lijstjes. Mijn chaotische brein heeft namelijk soms duidelijkheid nodig).
De voordelen: 
-Beter voor mijn vagina en hormoonhuishouding (heel belangrijk!).
-Schoner in gebruik.
-Goedkoper.
-Beter voor het milieu (denk aan het vele maandverband dat je weggooit).
De nadelen:
– Onpraktisch (in het kwadraat).
– ’s Nachts toch nog maandverband nodig.
– Onpraktisch (in het kwadraat). Waarom het onpraktisch is heb ik trouwens al beschreven in mijn vorige blog!
OKAY. Zoals jullie dus kunnen lezen zijn er meer voordelen dan nadelen wat mij betreft, maar toch heb ik gekozen niet langer de mooncup te gebruiken, mede door deze praktische redenen. Ik vind het inbrengen niet altijd heel prettig (vooral niet tijdens de laatste dagen), het omspoelen is vaker lastig dan niet en mijn cup zakt 2 mm zodra ik een stap zet (en dat genereert een gekkig gevoel).
MAAR! Hallo, ik wil ook niet terug naar die chemische troep tussen mijn benen en in mijn vagina (sorry voor mijn plastische benadering).
Close up nude woman body and hands
Dus.. heb ik besloten om voortaan gebruik te maken van natuurlijk maandverband (moet nog kijken of ze ook tampons hebben van dit merk?). Nu is DAT al een hele nieuwe wereld, want je hebt uitwasbaar en niet uitwasbaar. Dat is stap 1.
Maar omdat het me niet fijn lijkt om mijn eigen maandverband te moeten uitwassen (hangt zo ‘leuk’ aan de waslijn) besloten voor het wegwerp-maandverband te kiezen.
Over 28 dagen ga ik dus gebruik maken van het maandverband van het merk Natracare. Maandverband en inlegkruisjes van onbespoten katoen voor tijdens de menstruatie. Puur natuur, en zonder chemische toevoegingen.
Nu klink ik als een wandelende reclame (en dat klopt want de laatste zin komt van de website af van Natracare) maar heb er totaal geen weet van of dit wel ‘werkt’?
Dus lieve vrouwen, als jullie tips hebben? Of merken die wellicht ‘beter’ zijn? Of andere aanvullingen? Reageer! Graag.
Vaker aan je eigen vagina ruiken zoals Marlies Dekkers adviseerde tijdens haar poezenpleidooi hoeft voor mij niet, maar we kunnen elkaar wel ondersteunen in onze zoektocht naar een betere omgeving voor onze vagina’s, toch?
En hierbij komt een einde aan deze grote (product) test. Een geweldige uitvinding deze mooncup, maar niet voor mij!
Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik houd van praktisch. Ben totaal geen -niet eens een beetje- praktisch mens, maar blijkbaar die ene week per maand wel.