28 juli 2019

Middelburger Steffen Brinkhaus: half human, half coffee!

Kopje koffie?

Mijn favoriete Barista werkte voorheen bij Robuust in Middelburg: dé plek waar je kon genieten van en goede bak koffie, een gezellig kletspraatje en je altijd bekende koppen zag wanneer je binnen liep: Steffen Brinkhaus.

WIe?

Na ontelbare koppen koffie, praatjes en LP’s (die hij daar ook verkocht) heeft hij samen met zijn grote liefde Milou besloten een ander pad te kiezen en momenteel werkt Steffen -na de verkoop van Robuust- bij de Drvkkery in Middelburg waar hij verantwoordelijk is voor de tak: muziek & events.

Zijn liefde voor koffie  is overigens altijd gebleven en daar ben ik maar wat blij om!

Koffiepand

Onlangs had ik namelijk met Steffen afgesproken om even bij te kletsen: een goede bak koffie en een ietwat snel (we moesten tenslotte werken) ontbijtje bij het Koffiepand in Middelburg, en hoorde ik over zijn nieuwe plannen. 

Foto genomen door: Martijn Fincke

Een kop koffie alsjeblieft?

Want naast zijn baan bij de Drvkkery werkt Steffen namelijk ook als trainer bij Caffenation (een specialty coffee brander) en niemand minder dan mister Steffen himself gaat in oktober -in Middelburg- een heel gave workshop geven, waar ik je graag op wil wijzen (en zelf ook naartoe ga). 

Weet je nog vroeger dat je moeder of vader filterkoffie zette? Die geur, dat geluid… Heerlijk! Tijdens deze workshop gaan we dus terug naar die ambacht en neemt Steffen ons mee in de wondere wereld van de Slow Coffee.

Home Brewing Workshop

Dus… Hoe zet je thuis de perfecte koffie zonder dure apparatuur? Precies! 

Steffen begint de avond met de ‘Seed to cup’ les, want voordat jij een slok koffie neemt, heeft de koffie al een lange weg afgelegd. 

In het uitgebreide en interactieve praktische gedeelte gaat hij samen met jou op zoek naar je favoriete toestel en zetwijze en proeven we (jaja, ik ook) naast elkaar al de gezette koffies. Na afloop krijg je de basisrecepten mee naar huis.

Wanneer gaat hij dit doen:
Vrijdag 3 oktober 2019 om 19.30 uur 

De locatie:
Vriendschap NXT door, Middelburg.

Wat is de prijs:
€ 20,- p.p.

Van toen en nu

Voor wie mij een beetje kent, weet dat ik blij word van mensen die hun passie nastreven en precies doen wat ze leuk vinden: zo ook Steffen. 

Weet je waarom ik ook mee doe? Omdat ik heel graag bij ons thuis weer terug wil naar het zetten van filterkoffie. Dat gevoel van vroeger voor onze kids terughalen toen je (zelf nog een kind was) de geur van koffie rook, het pruttelende geluid van het apparaat en de tevreden hoofden van mijn ouders wanneer ze hun eerste slok namen. 

Doe jij ook mee?

Opgeven (of meer informatie) kan via:

steffenbrinkhaus@gmail.com

Liefs Rachelle