22 mei 2017

Marijn Kluijfhout: Houten koppen in de Grote Kerk in Veere!

Wissenkerke – Ik zat genietend op een krakkemikkige houten stoel bij te komen in de zon. Het rariteiten kabinet speelde net een voorstelling en voorbij kwam een enorme houten reus met daarachter een wagen volgeladen met leuke mensen. Festival EEF ten top!
Toen ik werd aangesproken door Marijn Kluijfhout! Bijzonder omdat we elkaar nog nooit ontmoet hadden (wat echt wel bijzonder is, omdat we veel gezamenlijke kennissen hebben, beide in Middelburg wonen) en omdat hij mijn neef recent heeft gefotografeerd! En ik hier niets van wist.

Foto uit archief Marijn Kluijfhout genomen door Marieke van der Perk.

We maakten kennis en hoe meer ik leerde over zijn expositie, hoe enthousiaster ik werd. Ik zag op de flyer veel bekende koppen en vroeg hem bijna direct of ik hier een blog/artikel over mocht schrijven, zodat we allen naar zijn werk konden komen kijken! En zo geschiedde het.
Marijn Kluijfhout woont in Middelburg en is Fotograaf en Interieurmaker. In de twaalf nissen van de Grote Kerk in Veere kun je de komende maanden gaan kijken naar zijn werk. Waaronder zijn serie ‘Houten Koppen’ (waarvoor mijn neef heeft geposeerd).
De definitie van de Houten Kop is rauw en ongepolijst. Met alle cellen die je hebt, zijn wie je bent.  Niet omdat een bepaalde look toevallig hip en trendy is. Maar vanuit jouw ware essentie.
Marijn heeft een voorliefde voor weinig kleur en veel contrast en alles wat hij fotografeert is ECHT.
“Het moet karakter hebben,” zegt hij.

Daarnaast maakt hij ook speciaal nieuw werk voor de expositie, showt hij meubels en exposeert zijn (zwart-wit) foto’s! Een unieke kans voor jou dus om een aantal vliegen in een klap te slaan!
Want naast dat het werk van Marijn zeker de moeite waard is om te gaan bekijken, is de locatie ook MEGA inspirerend!
Aanstaande zondag (28 mei 2017) is de opening van de expositie!
Energetisch, uniek, rauw en heerlijk ongepolijst! Komt dat zien!
Wil je nu meer lezen over deze expositie?
Klik dan even <<HIER>>