9 april 2016

Maakt jouw kind gebruik van zijn superkrachten?

Rhea Mommers en Marrig van de Velde, twee inspirerende vrouwen begonnen een aantal jaren geleden Educonsult. Met als persoonlijke missie dat iedere leerling op zijn plaats mag zijn binnen de onderwijsinstelling waar hij of zij naar toe gaat. En dat is in deze tijd heel belangrijk vinden wij! Rachelle, moeder van een 17 jarige die enorm thuis is op zijn middelbare school, wilde meer weten over dit bijzondere bedrijf en ging op een ochtend een bakje thee drinken!

“Nooit hadden we dit verwacht, natuurlijk wel gehoopt,” lacht Marrig als ze vertelt hoe snel ze zijn gegroeid vanaf het moment dat ze begonnen met Educonsult.
Het bedrijf heeft een enorme groei meegemaakt en telt momenteel 10 medewerkers. Allen professionals die veel ervaring hebben binnen zorg en onderwijs, en dus ook weten dat er soms even extra hulp nodig is voor de docenten en de leerlingen. En dat is wat Educonsult onder andere doet.
Zorg bieden voor leerlingen en handvatten bieden aan docenten. Zorg op maat welteverstaan!
Rhea Mommers
Rhea is van origine docente Engels, maar heeft altijd in de leerlingzorg gewerkt binnen de school waar ze les gaf. Deze mama van twee kleine kinderen werkte als groepstrainer en IB’er op een Middelbare school voordat ze zichzelf honderd procent toewijdde aan Educonsult. “De combinatie met twee kinderen gaat heel goed,” zegt Rhea. Wat voor haar heel belangrijk is binnen Educonsult is dat er naar het kind wordt gekeken. Wat heeft het kind nodig? En als het kind een ondersteuningsbehoefte heeft, maakt hij of zij dan wel optimaal gebruik van zijn superpowers? Ze zegt bewust superkrachten, want dat is het voor haar ook!
Is het kind wel het probleem?
Educonsult verzorgt diagnostisch onderzoek op een kindvriendelijke manier. Als je gediagnostiseerd wordt zijn een aantal punten heel belangrijk. Wat voor invloed heeft de uitslag van de test op het kind en zijn omgeving?
En daarbij.. is het kind wel het probleem?
“Het kind is niet het probleem!!” vult Rhea aan. “Het kind heeft superkrachten gekregen, maar heeft nog niet geleerd deze in te zetten.”
Marrig van de Velde
Marrig, moeder van een dochter, is autismedeskundige en heeft jaren lang gewerkt bij een grote zorginstelling voordat ze begon met Educonsult. “Voor mij is het belangrijk dat leerlingen die zorg ontvangen van ons op een warme manier worden begeleid. Dit betekent ook dat ze ondersteund worden door 1 iemand, zodat ze bekend raken met diegene en zich dus veilig gaan voelen.”
Vaak raken kinderen zoek binnen een zorginstelling, bedolven onder dossiers met dure woorden en teveel tekst.
“Het is juist zo belangrijk dat het kind ook een uitleg krijgt over wat zijn of haar testresultaten zijn. Een uitleg op maat, op zijn of haar niveau! Het gaat tenslotte om het kind en hij of zij moet dan toch begrijpen wat de uitslag van het onderzoek is?”
Dat de kinderen op de eerste plaats staan binnen Educonsult wordt me tijdens dit gesprek wel duidelijk, Marrig en Rhea stralen als ze het over hun gezamenlijke ‘kindje’ hebben en over de professionals waar ze mee werken. “Samen staan we sterker,” zegt Marrig als ik dit vertel. En gelijk heeft ze.
Johan Cruijf
Even moet ik aan de woorden van Johan Cruijff denken: “Ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuks vinden en de goeie mensen om je heen verzamelen. Want alleen kan je niks en met zijn allen kun je alles.” Daarnaast bieden ze bij Educonsult natuurlijk nog veel meer!
Wat dacht je van de training Examenstress. Met een zoon van 17 jaar in het laatste jaar van de HAVO weet ik (red. Rachelle) dat de stress bij leerlingen groot kan zijn voor een SE (vroegere tentamens), toetsen, mondelinge- en schriftelijke examens. En mede door deze stress presteert een kind vaak minder dan dat hij kan. Want mijn god, wat staan onze leerlingen tegenwoordig onder een flinke druk!
“Tijdens deze training werken we met diverse ontspanningsoefeningen en het leren omgaan met black-outs,” legt Marrig uit. Ik word helemaal blij als ik hoor dat ze zelfs met leerlingen die dit nodig hebben de ‘beruchte’ gymzaal in gaan om te wennen aan de omgeving waar je straks examen gaat doen. “En naar gelang de achternaam kunnen we ze ook laten zien waar ze precies komen te zitten.” Hoe fijn is dat?
photo_29624_20131119
Herinner jij DE GANG nog naar de gymzaal, waar je bibberend stond te wachten totdat je jouw examen mocht maken? De muffe lucht die je rook, de oorverdovende stilte die je hoorde en dat irritante getik van de klok aan de muur? Of de voetstappen van de leerkrachten die op het examen toezagen? Verschrikkelijk toch? Had ik toen maar een Marrig of Rhea gehad!
Wat heel erg mooi naar voren komt tijdens ons gesprek is de passie en inzet die beide dames hebben voor Educonsult. En zich inzetten voor het kind, de ouders en de docenten die het nodig hebben. Zorg op maat, dus precies dat wat bij jou past. Waar jij jezelf het prettigst bij voelt. Dan kan je gaan stralen en optimaal gebruik maken van jouw superkrachten!