1 november 2019

Londen in één dag, een uitgebreid reisverslag

Zeeland - Londen

Toen Viorella (hoofdredacteur Eej!) mij vertelde dat ze vaker voor (maar) één dag naar Londen ging, geloofde ik haar in de eerste instantie niet. Het klinkt best ver weg namelijk: Londen.

Maar niets is minder waar, want natuurlijk zijn we naar Londen gereden (ik houd van een uitdaging) en natuurlijk had ik mijn vlogcamera mee (zie video).

Viorella en ik aan de koffie met uitzicht op de Tower Bridge

De heenreis

Oké, even in telegramstijl de heenreis, want hier kreeg ik al zoveel vragen over! Viorella woont in Aardenburg dus ik moest een uur eerder weg om haar op te halen (Middelburg).

5.00 uur reed ik richting Aardenburg
6.00 uur reden we van Aardenburg richting de Eurotunnel
7.15 uur kwamen we aan bij de tunnel om in te checken

De overtocht met de trein duurt 20 minuten en vanaf de “overkant” is het nog 2 uur rijden naar Londen.

Kortom: met 4-5 uur sta je in Londen.

We parkeerden de auto in één van de buitenwijken van Londen (parkeren kan je in alle buitenwijken) en namen eerst de Tube naar het centrum waar het tijd was voor koffie en een broodje op een bankje met uitzicht op de Tower Bridge.

De Tower Bridge

Bruisend Londen!

Wat een bruisende energie heeft deze stad, een energie die direct voelbaar was. Met een koffie en een broodje zijn we op een bankje gaan zitten met voor ons de Tower bridge.

Overigens was het prachtig weer de gehele dag dus hebben we veel buiten kunnen zitten, eten en koffie drinken. Vervolgens zijn we met de Uber naar Camden Town gereden.

Camden Town
Slenteren, kijken, ruiken, proeven en slenteren: uren hebben we gedwaald in deze wijk.

TIP:
Bezoek zeker de sfeervolle markt – die is gevestigd onder een spoorviaduct waar vroeger de
stallen van Camden Town waren te vinden- de Stables Lock Market.

Uit deze oude paardenstallen is namelijk een werkelijk waar fantastische plek ontstaan die je moet bezoeken: een plek met tientallen winkeltjes, muziek, lekker eten en spontane ontmoetingen.

Kleurrijk, cultureel-rijk, street art en veel inspiratie: zo zou ik deze wijk als Londen-maagd willen omschrijven. Deze wijk stal mijn hart en geloof me als ik zeg dat ik hier vaker te vinden zal zijn.

Ladurée

Harrods

Na een paar uur slenteren en shoppen in Camden Town reden we met de Uber richting Harrods, want ook daar was ik nieuwsgierig naar.

Mijn uitspraak: “Toto, we’re not in Kansas anymore” als gevolg van het pracht en praal dat Harrods is (zie video).

Duuuuure merken (leuk om te kijken), vers eten (de foodhallen zijn geweldig hier) en oneindige roltrappen en mensen die je graag van dienst willen zijn.

Wat een pracht en praal: we besloten overigens onmiddellijk dat we hier gingen lunchen. Tussen de designer tassen en (veel te dure) macarons namen we plaats bij  Ladurée en aten we met smaak onze zeer late lunch.

Bij de Foodhallen hebben we nog proviand gehaald voor op de terugweg: wat hapjes, broodjes en water omdat het tijd was om aan de terugreis te beginnen.

Rond 18.00 uur stapten we in de Uber voor Harrods, en om 20.00 uur stonden we voor de Eurotunnel met een koffie (Starbucks) en nog voor middernacht was ik thuis (Middelburg). 

Londen in één dag, ja of nee?

Nergens heb ik haast gevoeld, of gedacht: we moeten rennen. Londen is om te ontdekken en hier mag je ook je tijd voor nemen. Wat wij op deze dag hebben gedaan (en gezien) was perfect en de volgende keer dat ik ga, kies ik weer een ander stuk Londen uit. Eenmaal thuis was ik moe -uiteraard- maar wat een fantastische dag heb ik gehad.

Het voelde echt als een minibreak (was het natuurlijk ook) die smaakt naar meer.

Dagje Londen duur?
Je kunt het zo prijzig maken als dat je zelf wilt natuurlijk. De prijs voor de Eurotunnel gaat per auto, dus als je met 4 mensen gaat: deel je de kosten.

Ik was die dag het volgende kwijt:

Eurotunnel: 15 euro (gemiddeld is 42 per auto, dit was met korting)
Parkeren was 43,50 euro 
Eten/drinken: 60 euro (maak je zo duur als dat je wilt)
OV kaart opladen: 10 euro (tip: laad hem thuis al op)
Shoppen: 20 euro (mijn nieuwe pet)
Dus totaal: 148,50 euro

Uber kosten komen daar nog bij (maar de tube is goedkoper, dus ook daar maak je het zo duur als dat je wilt) en benzinekosten (dat mag je zelf uitrekenen, scheelt per auto), 

Mocht je binnenkort een dag gaan richting Londen, HAVE FUN. Meer beelden zien? Kijk dan zeker onderstaande video van onze dag!

Liefs

Rachelle