Okay, toegeven: ik ben niet heeeeeeel erg fan van indoor-speeltuinen: ik vind ze vaak lawaaierig en druk.
Oeps! Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.
De Afslag in Breskens bijvoorbeeld of de Molen in Serooskerke.
Speciaal op jullie verzoek zocht ik naar een aantal leuke speeltuinen in Zeeland waar je naar toe kunt met slecht weer, en heb je aanvullingen? Die hoor ik graag!

’t Klok’Uus in ’s Heer Arendskerke
’t Klok’uus staat al jaren bekend als een van de leukste binnen- en buitenspeeltuinen van Zeeland. Deze speeltuin in ’s Heer-Arendskerke is tof. Het is de ideale plek voor een leuk kinderfeestje of om gezellig een dagje weg te gaan!
Tarieven: 7,50 euro per kind
Volwassenen (en kinderen onder de 2 jaar): gratis 
Mini Mundi in Middelburg
Mini Mundi is het mini-pretpark waar je een keer heen moet als je in Middelburg bent! Bij deze speeltuin, die ontstaan is uit het oude ‘’miniatuur Walcheren,’’ staat het plezier van kinderen centraal. Binnen- en buitenspeeltuin, miniatuur Walcheren en zelfs attracties zoals een zweefmolen en zelfs een achtbaan! Genoeg te doen dus, zowel binnen als buiten.
WINTERTARIEF/ZOMERTARIEF
Kinderen van 3 t/m 12 jaar
€ 7,50 –   € 12,50
Volwassenen
€ 5,00 – € 8,50

Indoor speeltuin Zwierenlantijn in Aagtekerke 
Deze speeltuin in Aagtekerke heeft een naam die al magisch klinkt, toch? Zwierenlantijn is een speelcomplex waar kinderen alles kunnen doen wat ze willen. Rondrennen, klimmen, spelen en er zijn nog veel meer leuke geheimen die het speelfort bevat (vooral op het hoogste punt). Een geweldige plek om te zijn.
De skelterbaan (soort van) waar de kinderen met een soort van slee af kunnen glijden maakt ENORM veel kabaal, dus ik zit (zat) altijd aan de andere kant.
Tarieven:
Kinderen 1 t/m 14 jaar: 5 euro
Volwassenen: gratis 

Eterij-Speelrij Vierlinden in Goes 
Eterij-Speelrij Vierlinden in Goes staat erg goed bekend en is super leuk!
Deze plek waar van alles te doen is zoals boerderij-dieren aaien, een grote buitenspeelplaats met water, bootjes, en picknick ruimte. Maar dus ook een grote binnen speeltuin!
En als ouders kun je een hapje eten en drinken op het buitenterras of binnen als het slecht weer is.
Tarieven voor de binnenspeeltuin (de buitenspeeltuin/kinderboerderij zijn gratis):
0 tot 1 jaar gratis
1 t/m 3 jaar € 2,50
4 tot 13 jaar € 5,-
Volwassenen gratis.

Five Star Farm in Kamperland 
De leukste speeltuin van Kamperland. Five star farm is de plek om heerlijk te spelen en daarna lekker een hapje te eten, maar zeker ook leuk met een kinderfeestje.
En de friet-tafel is zeer beroemd!
Tarieven:
Entree 1 t/m 3 jaar: €3,00
Entree 4 t/m 12 jaar: €6,50
Speelcircus Bambini in Vlissingen
Deze welbekende (indoor)speeltuin is een klimparadijs voor elk kind. Deze speeltuin bevat namelijk alles waar een kind van kan dromen. Een volledig klim-bos, skelters, hoge glijbanen en nog veel meer! Een geweldig speelparadijs voor elk kind. Ik zit -de keren die ik ben geweest- graag bij het peutergedeelte (niet zoveel kabaal!!). Bambini heeft nu een nieuw concept: onbeperkt eten en spelen voor 1 prijs (exclusief alcohol).
Over het nieuwe concept kun je <<HIER>> alles lezen.
Tarieven:
EUR 12,50 ook voor volwassenen.  
De Afslag in Breskens
Deze familievriendelijke speeltuin in Breskens is gemaakt voor kinderen en ouders. Naast een super leuke binnen- en buitenspeeltuin heb je ook een midgetgolfbaan en toffe trampolines! Naast een speelplek voor kinderen is dit ook een plek waar je lekker kunt eten, niet geheel onbelangrijk.
De wandeling van de boot naar ‘De Afslag’ is trouwens een aanrader, zowel zomer als winter!
Voor mij (als ouder) is dit een favoriet, we hebben meerdere keren kinderfeestjes hier gevierd.
Tarieven: 
3 euro per kind voor een hele dag (na 18.00 uur 1,50 euro). 

De Molen Jonge Johannes in Serooskerke
De molen in Serooskerke is the place to be voor kinderen die houden van buitenspelen. Dit geweldige speelgebied komt met restaurant waar je een hapje kunt eten. Overigens kun je hier ook prima gluten-vrij eten (heb je ons lijstje gluten-vrije restaurants als gelezen?).
Binnen is er trouwens (want het gaat tenslotte om binnenspeeltuinen) een leuke speelruimte, maar de ervaring leert dat wanneer het niet regent.. Buitenspelen altijd leuker is!
Tarieven:
GRATIS

Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet 
Speelboerderij Pierewiet is een super leuk speelpark in Nieuwvliet en is echt tof! Deze Speelboerderij is naast een speelfestijn ook een gelegenheid om je van je technische kant laten zien en de techniekzolder veroveren! De ultieme leuke dag voor de kleintjes!
Tarieven:
5 euro per kind. 
Blokje bij blokje in Vlissingen 
Een plek waar kinderen zich van hun creatieve kant kunnen laten zien en hun verbeelding de vrije loop kunnen laten. Een heerlijke middag spelen met Lego en kijken naar de creaties van andere kinderen en nog veel meer!
Tarieven:
Volwassenen: 5 euro
Kinderen: 6 euro 
Natuur- Speel- en beleefboerderij Hof Poppendamme
Je raakt niet uitgespeeld in Hof Poppendamme. De natuur- speel- en beleefboerderij heeft zo veel te bieden. Zowel binnen als buiten met lekkere hangbanken voor de ouders (BELANGRIJK). Klik <<HIER>> om onze video te bekijken.
Tarieven:
GRATIS 
Berkenhof’s Tropical ZOO!
Kwadendamme is the place to be voor kinderen die houden van de natuur en graag spelen. Berkenhof’s tropical zoo is een speelterrein dat naast leuke plekken om te spelen ook het leefgebied is van de mammoet, sabeltandtijger en de reusachtige dino’s! Voor kinderen die gek zijn op de oertijd en graag rond rennen is dit de plek om een middagje heen te gaan. Overigens gingen wij hier al eerder heen met onze ZeeuwZe kids om te testen -> klik HIER om dat artikel te lezen!
Tarieven
Baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar: Gratis
3 t/m 12 jaar: € 10,00
13 t/m 64 jaar: € 11,00
kabelbaan
 


Rest mij alleen nog de volgende vraag te stellen: waarom betaal je (soms) entree als volwassene?
Ik bedoel: ik zit, speel niet en drink vaak sloten koffie/thee/limonade en eet (hey, het is toch een uitje) altijd iets lekkers. Enfin. Nu mijn kinderen ouder zijn kom ik er niet heel vaak meer, maar de favorieten van mijn kinderen zijn: de tropical zoo in Kwadendamme, de Molen in Serooskerke en Mini Mundi in Middelburg! 


Ken jij nu nog meer leuke indoor speeltuinen? Laat het ons dan weten, dan vullen wij ons lijstje aan. 

Happy (indoor) playing!