6 november 2019

Kopen bij de boer | Boerderijwinkel Bioduin in Koudekerke

Boodschappen doen in Zeeland

Boodschappen doen in Zeeland is een feestje, toch? Natuurlijk loop ik ook geregeld de supermarkt binnen (Hallo Jumbo), maar het allerliefst zou ik alles bij de boerderijwinkel(s) halen.

Elke week doe ik “mijn” rondje op Walcheren en koop ik bij diverse boerderijwinkels onze boodschappen om bij de supermarkt de rest te halen. En vandaag deel ik met jullie één van mijn favoriete boerderijwinkels in Zeeland (ook leuk met kids): Bioduin in Koudekerke.

De winkel voor vers geteeld biologisch groente en fruit, maar nog zoveel meer.

Trekker versus Tractor

Wanneer je over een pad loopt richting de winkel loop je langs de moestuin. Je ziet als je geluk hebt de trekker op het land rijden en hoort de varkens in de verte knorren. De toon is gezet toch? Heerlijk! 

Even een leuke anekdote, mijn opa zei vroeger altijd: “Zeggen ze trekker, dan komen ze van het (platte)land. Zeggen ze tractor komen ze uit de stad”
Ken je pappenheimers (haha).

Oké, Bioduin.
Van biologische groenten, fruit tot brood, zuivel, vlees, (bio)chips, siroop, homemade koek, kruiden, theeën: ze hebben het allemaal.

Enkele producten die tot mijn favorieten behoren:

# De dadel-kokos repen die ze zelf maken (koop er gelijk een paar)

# Het brood dat als je dat thuis nog even in de oven doet nog lekkerder is

# De eiersalade die ze zelf maken en de lekkerste van Zeeland is (!!!)

# De schenk-roer- en GO havermout (zie afbeelding) die mij tijd bespaart

Varkens voeren, kippen kijken en groenten kopen

Daarnaast hebben ze buiten nog iets leuks. Want zoals ik al zei, je loopt langs de moestuin richting de winkel en als je dan aan de linkerkant langs de winkel loopt, loop je naar de varkens en de kippen (en een trampoline voor de kids) toe.

Hier kun je de varkens voeren (vraag binnen even óf en wat je dan mag geven) en kijk je uit over de landerijen (ach, de poëet in mijn wordt wakker), waar je de trekker in de verte ziet rijden.

Ook leuk met kinderen overigens, mijn neefje komt hier altijd graag met mij en mijn kinderen ook (toch al groot).

Leuk detail: Achter de kippen staan de varkens van Hof aan Zee, Berkshire varkens. Dit Zeeuwse restaurant heeft een heel gave samenwerking met Bioduin, en nemen hier veel van hun producten af (applaus).

Favoriete boerderijwinkel

Het is écht de moeite waard hier eens een kijkje te gaan nemen. Deze winkel is met recht één van mijn lievelingswinkels op Walcheren (er volgt nog een blog met de rest van mijn favoriete boerderijwinkels).

Heb jij trouwens ook een favoriete boerderijwinkel?

De varkens van Hof aan Zee

Liefs

Rachelle

Bioduin
Perduinsweg 3
Koudekerke

Openingstijden:
Woensdagmiddag
Donderdag, vrijdag en zaterdag tot 15.00 uur

Klik hier voor de website