12 november 2016

KIDSPROOF | Onze tips voor een rustig Sinterklaasfeest!

Sinterklaas.. vandaag is de beste man weer gearriveerd in ons land!
De pepernoten lagen al weer een tijd in de schappen en steeds meer kinderen hoor je de bekende liedjes neuriën. Juist in deze periode (dé decembermaand) creëer je met jouw gezin tradities en herinneringen. Eerlijkheidshalve kunnen dit positieve, maar ook negatieve zijn.
Wij bij de ZeeuwZe willen natuurlijk een klein beetje meehelpen om de herinneringen zo positief mogelijk te maken!

5174640040_b9d5fb0969_o

Het Sinterklaasjournaal en andere Sintprogramma’s.
Je kunt er bijna niet omheen. Je kent inmiddels de vaste opbouw van de programma’s wel. Er moeten wat hordes genomen worden voordat de pakjes veilig en wel in de zak of in de schoenen belanden. Een kind heeft van nature vaak de neiging om te helpen en problemen op te lossen. In dit geval omdat het in de aard van het kind zit om behulpzaam te zijn of op zijn minst om zijn of haar cadeaus voor dit jaar veilig te stellen.
Tip: monitor als ouder of jouw kind bestand is tegen de Sint-Input van televisie. Komt jullie kind er ook weer ‘los van’.
Kijk naar de zin van wat je doet. Is het nodig om iedere avond een schoen te zetten? En is het nodig om élke keer gekke fratsen uit te halen? Pepernotensporen door heel het huis?
Overigens hebben kinderen vaak ook baat bij een structuur; alleen op zaterdagavond zetten we onze schoen. Anderzijds kan het ook een mooie les zijn om een lege schoen ’s morgens aan te treffen. You can’t always get what you want!

4120371891_fd494e355a_b

Bedenk zelf hoever je mee wilt gaan omtrent ‘de leugentjes rondom Sinterklaas’. Als een kind vragen stelt, zoals; ‘Mam, hoe kan het dat Sinterklaas op televisie is, maar ook nu in Middelburg aankomt?’ kan soms een antwoord als; ‘Wat denk jij zelf?’ al volstaan. Zo voorkom je dat je onnodig liegt tegen jouw kind. Kinderen onderling hebben samen ook al heel snel antwoorden gevonden op de meest uiteenlopende vragen.
Sinterklaas is een GOEDHEILIGMAN en geen dreigmiddel! Hoe verleidelijk is het als ouder om ge/misbruik te maken van het respect dat een kind heeft voor Sinterklaas. Maar heel eerlijk hé.. We begrijpen toch allemaal wel dat ‘Wacht maar tot Sinterklaas dit hoort’ en ‘Dat zal ik eens aan Sinterklaas vertellen’ echt niet kunnen???

2043590016_4281db13b7_z

Een aftelkalender is voor sommige kinderen die gebaat zijn bij structuur een uitkomst. Pak de kalender er alleen bij als er om gevraagd wordt en zolang het leeft. Het is geen moetje.
Hoe mooi is het voor niet meer gelovende broers en zussen om deelgenoot te zijn van ‘het geheim’. Vraag of ze actief betrokken willen zijn bij het bedenken van cadeautjes of bij het inpakken bijvoorbeeld. Scheelt jou ook weer werk (HAHA)
Denk aan jezelf! Hoe relaxter jij deze periode doorkomt, hoe meer je bijdraagt aan het plezier in deze tijd. Zoals we allemaal roepen; de tijd vliegt! Voor je het weet zitten jouw opeens-puber-geworden-kinderen helemáál niet meer te wachten op een SuffeSintavond!
Gun het jezelf dan ook om nu van deze tijd te genieten. Soms is klein houden al groots genoeg!