1 mei 2017

Ilse van Es Bloemenatelier, de groen styliste van Middelburg!

Een week of drie geleden schreef ik in mijn weekendtips dat ik niet zo van bloemen en planten hield. Dat ik in staat was een cactus naar water te laten snakken en dat bloemen spontaan slap gaan hangen als ze mij zien. Nou, dat heb ik geweten.
Guus van Conceptstore Inmiddels stuurde mij binnen het uur een berichtje. Ik moest maar eens met Ilse van Es gaan praten. 

Bloemen atelier Middelburg
Ilse van Es

Goed. Ik zal eerst eens uit de doeken doen waarom ik niet van bloemen en planten houd:
NUMMER 1:
Ze (planten) gaan 10 van de 10 keer dood bij ons thuis. Waarschijnlijk een gebrek aan water, liefde of anders. Ik doe echt mijn best, maar heb het uiteindelijk maar opgegeven. Wij hebben nu een plant-vrije-zone thuis. En niemand -althans niemand die mij goed kent- geeft mij nimmer nog bloemen of planten cadeau.
NUMMER 2:
Onze katten houden van planten en knabbelen aan de bladeren en graven in de aarde. Waardoor de plant snel dood gaat (zie punt hierboven).
NUMMER 3:
Het zit gewoon niet zo in mijn systeem. Vroeger dompelde mijn moeder wekelijks de planten in een teiltje water in de gootsteen. Stofte de bladeren af en spoot hier en daar met de plantenspuit. Een dag(week)taak had ze er bijna aan, althans in mijn herinneringen. En ik denk dat ik het op een gegeven moment heb losgelaten.
Geen planten, geen tijd. Geen bloemen, teveel gedoe. Zoiets.
Inmiddels Middelburg
Dus ik was nieuwsgierig naar wat Ilse mij te vertellen had.
Een verstokte planten-bloemen-negeerder pur sang. Maar ze had al snel door hoe ik in elkaar stak.
“Er zijn planten die je geen water hoeft te geven. Die houden zichzelf in leven!”
Huh? Mijn interesse was natuurlijk gewekt. Maar toch had ik de burgerlijke vazen en potten van vroeger nog een beetje in mijn hoofd zitten. Nou, ook die zijn vervangen door hippere exemplaren.
Welkom in 2017 lieve Rachelle!
Ilse van Es bloemenatelier
Ilse van Es heeft eigenlijk een enorme jetset carrière al achter de rug! Terwijl ze nog heel erg jong is!
Ze heeft in New York gewerkt bij “Dutch Floral Garden,” een prestatie. Stage gelopen bij Menno Kroon en gewerkt bij “The Wunderkammer.”
Dat bedoel ik.
Inmiddels Middelburg
Ik heb echt een heel gezellige middag gehad met Ilse. Een bescheiden vrouw met zoveel liefde voor haar vak, haar passie! Ze creëert de mooiste boeketten, weet feilloos uit te leggen hoe planten ‘werken,’ wat ze nodig hebben en lacht haar tanden bloot om mijn ietwat dommige vragen en opmerkingen (okay, dommig is wellicht niet het juiste woord. Maar ik weet er gewoon niet veel vanaf).
Ze geeft planten-bloemen-styling advies aan huis, verkoopt boeket-abonnementen, zodat je wekelijks kunt genieten van haar boeketten en heeft ECHT een eigen stijl. Dat zag ik gelijk!
Een stijl die ik durf te omschrijven als een rustieke simpelheid die zo krachtig op zichzelf staat dat ieder boeket een verhaal te vertellen heeft.
Inmiddels Middelburg
Wat ik nog wel wil toevoegen is dat ze veelal werkt met luchtzuiverende en biologische planten en bloemen, fair trade en handgemaakte producten! Zoals ik eerder als schreef, een passie dus!
Festivals Zeeland


Ilse van Es Bloemenatelier
www.ilsevanesbloemenatelier.nl