23 december 2019

Ik wens je een Kerstfeest toe zónder verwachtingen!

Robert ten Brink: "Niemand mag met Kerst alleen zijn."

Er zijn momenten geweest in mijn leven dat ik een hekel had aan de Kerstdagen. De verplichtingen die eraan hingen, maar ook de eenzaamheid die ik toentertijd ervaarde.

De jaren als alleenstaande mama of de tijd als vrouw van een militair die voor 6 maanden uitgezonden was tijdens de feestmaand. En dan die zin van Robert ten Brink: “Want niemand mag met Kerst alleen zijn..” Dan wilde ik het liefste iets naar de televisie gooien.

De magische maand van het jaar is daar.

“Het is zover: De magische maand van het jaar is daar.” Tja, als dan de verwachtingen niet hoog zijn, weet ik het ook niet meer. Vanaf die jaren geen verwachtingen meer van mijn kant.

En ook al is dit jaar het huis gevuld met de liefste mensen op aarde, denk ik nog weleens terug aan toen.

Want ondanks dat ik me de eenzaamheid nog goed kan herinneren weet ik nu dat mijn verwachtingen te hoog waren voor de decembermaand.

De perfecte Kerst bestaat niet!

De perfecte kerst met een knapperd haardvuur, een besneeuwd landschap, foute kersttrui en lachende geliefden: bestaat namelijk niet.

De perfecte Kerst is de Kerst die jij voor ogen hebt op de manier waar jij jezelf het fijnst bij voelt. Echt fijn bij voelt, zonder verwachtingen.

Deze Kerst breng ik 80% door in mijn pyjama, op de bank, kijkend naar oude films, kijken we natuurlijk ‘All you need is love’ én breng ik tijd door met de mensen waar ik van houd. Omdat IK het wil.

Ik wens jullie allemaal hetzelfde toe!

Liefs

Rachelle