8 oktober 2016

Ik ben Tess, aangenaam! Uw nieuwe blogger!

Hallo allemaal,

Zomaar ineens was daar de BLOG over Zwarte Piet in juli (klik hier als je het nog eens wilt lezen). En stond er het volgende te lezen op de website van de ZeeuwZe:
Elke eerste zondag van de maand blogt Tess onder de titel: “Tess vertelt het wel” want Tess heeft een mening. Op openhartige wijze en altijd met een knipoog naar zichzelf schrijft ze over de actualiteiten. Van Zwarte Piet tot vrouwenpraat, van voetbal tot politiek. En dat allemaal op haar eigen-wijze.

Nou, dan ben je nog niet veel wijzer of wel? Nee, dat dacht ik al. Ik zal mezelf dus eens goed voorstellen aan jullie, aangezien ik van plan ben om lekker veel te gaan schrijven voor de ZeeuwZe.
Mijn dagboek met een (ietwat groot) publiek.
tess_150x150
Wie ben ik? 

Ik ben dus Tess met 2 SS’en. Ik ben 37 jaar, net getrouwd en zwanger van ons eerste kindje. Het is even wennen want ik was nogal gehecht aan mijn vrijheid, maar steeds meer kijk ik uit naar de komst van ons kindje. Eerlijk he? Dat is wie ik ben. Ik ben altijd eerlijk en zeg wat ik denk want anders krijg ik buikpijn. Ik woon in Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen voor wie het niet wist), de stad met de meeste criminelen per vierkante meter.
We wonen in een leuk huisje (ja dat woord verklein ik, want het is echt mini) met onze kater ‘Jansen’ en poes ‘De Vries.’
Mijn ouders leven nog, ik heb een broertje van 32 dat ergens op een ander werelddeel zijn ding aan het doen is (zeg wereldreis) en mijn vriend heet Adam. Van Eva. Maar nu met Tess.
Tess en Adam.

Wat doe ik?
 

Kijk, dat is een leuke vraag. Want ik doe zoveel! Ik blog nu voor de ZeeuwZe (duh) en zorg graag voor onze poezenkinderen. Voorheen werkte ik als administratief medewerker bij een groot scheepvaart bedrijf maar dat kon me niet bekoren. Dus nam ik ontslag en zorg sindsdien voor de baby in mijn buik en onze poezen. En voor de was. En voor Adam. Lekker ouderwets, maar op een of andere manier heb ik dat nodig op dit moment.
photo_41181_20150915

Waar schrijf ik over?

Over alles. Ik houd van vrouwen, maar vind ze stiekem ook weleens eng. Ik kijk het nieuws, omdat Adam het kijkt, maar word er zo verdrietig van.
Van Geert tot Denk, weet je? Ik vind hier iets van. Ik kijk en huil inwendig (ook weleens uitwendig) want de liefde is zo ver te zoeken. Van beide kanten.
Ik vind nog veel meer. Over Zwarte Piet heb je het al kunnen lezen, maar over bijvoorbeeld eten en drinken ook.
Ik schrijf namelijk lekker vanuit mijn gevoel. En eet ook dus vanuit mijn gevoel. Als ik dus een slecht gevoel krijg bij voeding (denk paprika chips of witte chocolade) dan eet ik het niet. Maar een eitje vind ik lekker en dat eet ik dus gewoon. Ik weet toch wat mijn lichaam lekker vind?
FullSizeRender

En verder? 
 

En verder ben ik Tess. Een babbelkous, een beetje een hippie en een levensgenieter. Ik neem jou dus elke eerste zondag van de maand mee in mijn leven. Ik ventileer mijn mening en lach hard om mezelf. Een korreltje zout met een boodschap ofzoiets. Ik houd van Zeeland, maar dat is nog maar recent. Want vroeger schaamde ik mezelf. Wilde een stadsmeisje zijn.
Dat is niet gelukt. Dus lieve mensen, elke 1e zondag van de maand sta ik tot jullie dienst. Kunnen jullie mijn woorden lezen, mijn hersenspinsels. En wil je reageren? Ook dat mag. Ik sta open voor alles en iedereen.

Veel liefs van Tess