30 juni 2017

De Hollandsche Hoeve in Goes: Eeterij&Spelerij!

Goes – De Hollandsche Hoeve in Goes is echt een FANTASTISCHE plek om te vertoeven met kids. De hoeve biedt namelijk enorm veel mogelijkheden voor zowel de kinderen als de ouders. Want naast een natuurgebied, is het ook een wandelgebied, en zijn er diverse speeltuinen. 

Het gebied heeft een midgetgolfbaan, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin (AANRADER), heemtuin, sportveldje, schapenwei, kinderboerderij EN het ambachtscentrum!
Het Ambachtscentrum huist diverse sfeervolle karakteristieke huisjes, die je dus nog steeds kunt vinden aan de kade in Goes! In de diverse huisjes demonstreren ambachtslieden hun ambacht en tegen betaling kun je diverse ambachten uitproberen. Heel erg leuk ook voor bijvoorbeeld een schoolreis of kinderfeestje.
Toen wij er waren hebben we met de kinderen kaarsen ‘gekleurd’ en dat was echt heel erg tof (zie foto)!
Persoonlijk ben ik in de zomer vaak te vinden in de waterspeeltuin. Het is een heel natuurlijk opgezet stukje speeltuin waar de kinderen op vlotten kunnen ravotten, en door het water kunnen banjeren.
TIP: neem wel droge kleding en een handdoek mee!
Als ouder zit je dan heerlijk aan een van de picknicktafels of op een kleed op het gras! Een lekkere lunch mee, iets te drinken en je hoeft een hele middag niet meer op te staan.Nu ben ik zelf niet zo’n grote fan van binnenspeeltuinen, maar mocht je dit echt heel erg leuk vinden is dat ook bij de Hollandsche hoeve te vinden! Op het terras of in het restaurant kun je dan gelijk iets lekkers eten en drinken of een ijsje halen aan het loket.
De kinderboerderij vind ik echt heel erg leuk (ben dol op geitjes)! Ook die is de moeite waard!
Weet je? Als je voorbij het restaurant loopt (vanuit de parkeerplaats) kom je bij een ENORM leuke speeltuin en daarachter ligt DE waterspeeltuin. De manier waarop dit is opgezet, midden in de natuur, vind ik super fijn. De kinderen kunnen namelijk in alle rust spelen en ravotten en ik als mama zit niet in de herrie van een te groot opgezette speeltuin!

Ik houd ervan!