4 januari 2020

Het jaar 2020 is het jaar van mijn BUCKETLIST

Dé Bucketlist

Een BUCKETLIST, vaak gezien maar nooit de behoefte gevoeld om er één te maken. Totdat ik dit jaar mee deed aan de nieuwjaarsduik  en dit mij zoveel bracht, dat ik besloot een omgekeerde bucketlist te gaan maken in 2020. 

Van angst naar actie
Ik merkte namelijk dat ik mezelf toch nog heel erg vaak tegen liet houden door angsten. Verlammende angsten die niets bijdragen aan de situatie, behalve mij onzeker maken, en ervoor zorgen dat ik, vanuit die angst, niet meer doe wat ik echt wil doen. 

De Nieuwjaarsduik 2020!

Van Angst naar Actie

Dus bombardeerde ik 2020 tot hét jaar met de volgende titel: “Van angst naar actie: dé Bucketlist 2020”

En weet je wat het mooie is?
Ik ga de Bucketlist gedurende het jaar creëren (dus niet van te voren al een lijst maken), waarbij ik dingen opschrijf die laten zien dat ik mezelf niet langer tegen laat houden door angst.

Bucketlist 2020

Dat betekent dat ik deze lijst blijf aanvullen en zodra hij weer up-to-date is? Dan deel ik hem weer met jullie. Per item zal ik dan ook beschrijven wat de angst is die mij normaliter tegen zou houden, zodat ik zelf ook meer inzichten krijg (daar doe ik het tenslotte voor). 

Schaamte

In 2019 (om een voorbeeld te noemen) was de “Breakfastclub” van kunstenares en moraalridder Mignon de plek waar ik het thema schaamte aanging met mezelf.  “Waar schaam jij jezelf voor?” was de vraag die je jezelf mocht stellen.

Dance baby!
In mijn geval was dat dansen, terwijl er mensen naar me keken (“wat zouden ze wel niet kunnen denken..”) en lieve mensen: wat heb ik gedanst die dag.
Na deze workshop was het ‘beest los’ en merkte ik dat toch echt wel veel van mijn schaamte/angst had losgelaten. 

Dat was uiteindelijk de inspiratie voor ‘dé Bucketlist 2020’ beginnend in 2020 met de nieuwjaarsduik in Domburg. 

Bucketlist 2020

Dus ga ik 2020 Bucketlist-en, en de lijst creëren waarin ik super veel zin in heb om te gaan creëren! Lees je in 2020 weer mee?

De Bucketlist 2020 ‘so far’ kun je hier lezen. 

Liefs

Rachelle