Vlissingen- Op 9 september a.s. vindt de allereerste editie plaats van het After Summer Festival in Vlissingen! Je waant jezelf in een zonnig oord met tropische decoratie, foodtrucks en muziek! In de Machinefabriek (indoor) komen tal van toffe DJ’s optreden waaronder DJ Johnny500 (Gijs Scheeringa), en laat ik Gijs nu hebben geïnterviewd om hem het hemd van het lijf te vragen (figuurlijk)! 
Tekst: Rachelle Verhage 


Zeeland, daar waar het Zeeuwse meisje woont. Ooit van het begrip gehoord? En waar denk jij dan gelijk aan?
“Zeker heb ik daar van gehoord! Maar eerlijk gezegd denk ik dan toch wel aan klederdracht en dan voornamelijk het hoofddeksel.”

HAHA! Dit is iets dat ik veel vaker hoor natuurlijk. Bij deze wil ik Gijs het tweede exemplaar overhandigen van mijn boek: “Mijn zoektocht naar het echte Zeeuwse meisje.”

Hoe ga je om met de roem? Ben jij iemand die met beide benen op de vloer kan blijven staan?
“Ik heb een groep mensen om mij heen die er sinds dag één zijn. Voor hun ben ik nog steeds dezelfde jongen uit de rivierenbuurt . Mocht ik ooit stoer gaan doen of het even verliezen dan weet ik zeker dat zij mij tot de orde zullen roepen en mocht dat niet lukken dan weet ik zeker dat mijn moeder mij een draai om mijn oren zal geven!”
Hoe vind jij balans tussen werk en privé?
“Ook ik ben nog steeds zoekende naar de juiste balans hoor! Ik probeer zoveel mogelijk in mijn vrije tijd te ontspannen en dingen te doen die mij gelukkig maken en mij te omringen met de mensen van wie ik houd. Leuke dingen met mijn vriendin doen, eten met vrienden, bij mijn moeder thuis op de bank hangen, in mijn eentje een marathon houden van series… ik kan nog wel even doorgaan 😉 De balans vinden is voor mij om alles te geven als ik werk maar ook proberen alles los te laten als ik “prive” tijd heb.”
Als DJ liggen de vrouwen vast op de grond voor je, althans zoiets. Hoe ga je daar mee om? Hoe zorg je dat de roem niet naar je kop stijgt?
“Haha, nou dat valt reuze mee hoor! Ik zal niet ontkennen dat het leuk is om aandacht te krijgen van vrouwen maar ik ben gelukkig met mijn vriendin en alle mensen om mij heen. Dat is voor mij genoeg (ik ben niet zo’n veeleisend mens HAHA.”

Geld verdienen met je passie! Hoe gaaf?! Doe ik namelijk ook. 
Hoe voelt dat? En sta je vaak stil bij je successen?
“Ik ben absoluut een gelukkig mens! Ik mag de hele dag bezig zijn met iets wat ik het allerleukste vind en wat mij gelukkig maakt en daar kan ik ook nog eens van leven. Soms vergeet ik er weleens bij stil te staan ook omdat mijn leven in een soort van sneltrein zit. Dit soort vragen laten mij hier wel weer even rustig over nadenken haha. Ook ben ik blij dat ik mijn succes mag delen met mijn vrienden,familie & team. Momenten dat ik extra trots ben is als ik op de allergrootste festivals in Nederland mag staan en dat ik mij omdraai en dat mijn vrienden en familie met mij meezijn en dat ik hun ook zie genieten.”
Hoe ga je om met alle media aandacht?
“Niet heel anders dan alle andere mensen denk ik?! Ik vind het tof om mensen te ontmoeten die van mijn muziek houden of die vinden dat ik goed draai. Ik probeer daarom altijd tijd vrij te maken om hun te ontmoeten of om pers te woord te staan.”
Heb je al eerder in Zeeland opgetreden? Wat vind je van ons Zeeuwse publiek?
“Zeker! Natuurlijk het allerleukste publiek wat er is HAHA.
Nee, zonder grap het Zeeuwse publiek kan goed losgaan en ik word altijd gastvrij ontvangen (ook niet onbelangrijk). Ik kom graag in Zeeland!”
De locatie waar je gaat optreden in Vlissingen is GAAF!
Welke plekken staan nog op jouw bucketlist om op te treden?
Tomorrowland
Coachella
Burning Man

Laat Burning Man nu ook op mijn Bucketlist staan, maar dan niet als DJ! 


Welke dromen heb je nog?
“Het gaat op dit moment ontzettend goed met mij en ik leef al een gedeelte van mijn droom maar het zou uiteindelijk toch wel te gek zijn om op de bovengenoemde festivals als headliner te staan en dat iedereen wel een track zou kennen van Johnny500! Daarbij nog meer van de wereld te zien dan dat ik nu al heb gezien. Maar buiten dat is het ALLERBELANGRIJKSTE dat ik en de mensen van wie ik houd gelukkig en gezond mogen blijven.”
En bij die laatste zin sluit ik mezelf helemaal aan! Naast dat hij zijn looks natuurlijk mee heeft (geheel onbelangrijk, maar eej, ik heb ook ogen) praat hij zeer liefdevol over de mensen van wie hij houdt en over zijn succes!
Wil je Gijs zien optreden? Klik dan <<HIER>> om jouw kaarten te bestellen voor het After Summer Festival in de Machinefabriek in Vlissingen!