14 juni 2018

Haringparty in Goes: mijn allereerste keer!

Haringparty?
Wanneer je de term: haringparty op Google intikt, is er een heuse etiquette te vinden. De haringparty etiquette waarbij de dames een mooi hoofdstuk dragen. Tenue de Ville is de oorspronkelijke dresscode en het haring happen een must. Nog nooit was ik op zo een party.
Ja, je leest het goed: was.
Vanaf gisteravond ben ik niet langer haringparty-maagd, maar geïntroduceerd in de wereld van de haringparty: inclusief hoofddeksel en jurk (!).

Wat doe je aan naar een haringparty?
Nu zal het je niet verbazen dat ik vaak op Social Media te vinden ben (!) en via Instagram kwam ik de haringparty in Goes tegen. “Ik ga!” Mijn besluit was genomen.
Kaartjes waren snel geregeld, maar daar was ook veel mee gezegd.
Wat doe ik aan? Wat doe ik op mijn hoofd?
Vragen die ik veel te ver voor me uit heb geschoven, tot de dag ervoor. Ja, ook dat lees je goed: de dag ervoor!

Wilde haren temmen?
Het werd een jurk van Sebastiaan den Herder die ik al maanden in mijn kast had hangen [maar waar ik nog steeds verliefd op ben]. Maar wat dan op mijn hoofd?
Kijk, ik ben van mening dat als je iets doet je het ook goed moet doen.
Is de dresscode paars? Inspratie: een bosbes.
Roze? Word een zuurstok.
Blauw? Denk smurf.
Dus in dit geval wilde ik persé een hoofddeksel scoren. Het werd een zwarte ’tango-achtige’ bloem die mijn wilde haren enigszins temde (zie foto).

Met uitjes
Samen met Johan Katerberg, vriend/collega/fotograaf togen we richting Goes en stond ik dus op een heuse haringparty, waarbij ik binnen no-time uit mijn mond meurde naar de rauwe uitjes, zeekraal en zilte haring. Gelukkig was ik niet de enige en kon ik ongegeneerd praten zonder mijn hand voor mijn mond te houden. Het was druk, drukker dan ik had verwacht, en de locatie top!
Mag ik heel eerlijk zijn? 
Ik had -denk ik- best een vooroordeel over dé haringparty. Hotemetoten die haring happen. Zoiets.
Excuses als je jezelf aangesproken voelt, maar een mens kan maar beter eerlijk zijn.
Het grappige van vooroordelen is m.i. dat ze doch-omkeerbaar zijn, want mán: het was me een partij gezellig.

 

Haringbuik
Na 5 hele haringen, 2x haring met biet (en een soort van roomkaas), 2 broodjes paling en 5 glazen water (oké: en 2 glaasjes wijn) zat ik vol, had ik nog niet eens 10% van de aanwezigen gesproken [zegge: netwerken], maar was ik klaar mijn oordeel te laten varen.
De muziek was steengoed [mag ook genoemd worden] verzorgd door de organisatoren van “Thank Goes it’s Friday (klik <<<HIER>>> voor meer informatie) en ergens vind ik het nog steeds een beetje jammer dat er niet gedanst werd. Of is dat een kwestie van nét te vroeg het feest verlaten?

Enfin, na (te)veel haring op een zeer mooie locatie [Manhuistuin in Goes] én een veel gezelligheid was het tijd te gaan. Mijn eerste haringparty-ervaring was een goede. Wordt vervolgd.