15 mei 2016

Single in Zeeland #6 Hallo, ik ben een sterke vrouw. En jij?

Let op: in dit blog wordt hevig gegeneraliseerd. Ware het niet dat ik het puur en alleen over mezelf heb, maar om mijn boodschap deze maand over te brengen het nodig vond om even in WE en WIJ te praten. Hiervoor mijn oprechte excuses, maar probeer door te lezen. Want in de laatste zinnen staat precies wat ik bedoel!
Sterk versus Zwak
In deze wereld lijken er maar twee vrouwen te zijn.
Stoer en sterk, meisje-meisje en zwak!
En omdat ik nu toevallig een onafhankelijke vrouw ben in de ogen van deze maatschappij maakt me dat sterk en stoer. Natuurlijk zijn er best ook mensen die mijn zoektocht naar mister Perfect zien als een afhankelijke en niet sterke solomissie, omdat ik waarschijnlijk niet in staat ben om alleen door het leven te gaan. Echter, zie ik dat anders.
Ik wil mijn leven graag delen met een leuke man. Ik voel de behoefte om mezelf volledig te geven aan deze man en soms klapperen zelfs mijn eierstokken, alhoewel ik VEEL vaker nog in de fase zit dat ik kinderen liever zie gaan dan komen met hun snot, plakhanden en neusbeesten.
Maar maakt mij dat zwak? NEE. Want feit blijft dat ik al heel lang voor mezelf zorg. Ook toen ik met Tom samen was, was ik prima in staat mijn rekeningen te betalen, boodschappen te doen en voor mezelf te zorgen.
Elk voordeel heb z’n nadeel
Goed waar was ik? Een sterke vrouw zijn heeft ook z’n nadelen (om in Johan Cruijff taal te spreken). Want… Een sterke vrouw wordt niet geholpen. Een sterke vrouw heeft namelijk geen hulp nodig! Wat? Wie zegt dat?
Weet je dat ik denk, vind en voel dat sterke vrouwen juist meer hulp nodig hebben? Vaker een schouder om even haar hoofd op te vleien?
Mag ik even verder generaliseren? Ik praat puur en alleen vanuit mezelf, maar ik neem nu even dat recht. Met vrouwen bedoel ik mezelf overigens, dus voel jezelf niet aangesproken!
Vrouwen (jaja, ik dus) die in de ogen van de maatschappij -in de ogen van onze vriendenkring, familie, sportclub- “ZWAK” zijn, worden vaker geholpen. En… er wordt rekening met ze gehouden. Want stel je voor dat ze hulp nodig heeft. Dan komen we aan rennen. (Zie je overigens dat ik zwak tussen aanhalingstekens zet?).
Een vrouw die sterk is in de ogen van de maatschappij –zegge onafhankelijk, stoer en een powerwuuf- die ‘redden het wel.’
NEE, ook die vrouwen mogen geholpen worden (of ze zich laten helpen is een tweede haha). Maar in ieder geval mag er ook best gevraagd worden.. “ Hoe gaat het met je?” “Red je het alleen?”
Alle vrouwen, mannen en kinderen van deze wereld hebben dat weleens nodig. Of je nu sterk, stoer, zwak, verlegen, dik, dun, rood, bruin, groen of zwart bent.
Hoe gaat het met je? Red je het allemaal?
Liefs Sas