26 augustus 2016

Grote opruim-actie op het strand van Vlissingen!

Afval op het strand
Als biologisch onderzoeksmedewerker weet ze wat de gevolgen zijn van plastic op het strand. Met eigen ogen heeft ze namelijk de zakken om de vogelnekken gezien en de plastic stukken in de magen van vissen. Met haar kinderen brengt ze veel tijd door op het strand (ze woont namelijk onder aan de boulevard in Vlissingen) en zag met lede ogen dat er na iedere drukke stranddag veel afval bleef liggen.

Lekker een flesje ijsthee op een verkoelende dag op het strand in Zeeland?
Lekker een verkoelend flesje ijsthee op een warme dag op het strand in Zeeland?

Schrijnend en onnodig!
Samen met haar kinderen heeft ze geprobeerd om een deel op te ruimen, maar na een vuilniszak of 10 (!!) kwam ze erachter dat dit teveel werk was voor haar en haar kinderen.
Dat bewijst ons maar weer hoeveel afval er ligt op het strand van Vlissingen en natuurlijk niet alleen het strand van Vlissingen!
Plastic op het strand in Vlissingen!
Plastic op het strand in Vlissingen!

Opruimacties!
Dus heeft de Vlissingse Jade Dekker hiervoor eigenhandig een oplossing bedacht! Op zondag 18 september 2016 heeft ze de actie in het leven geroepen: De Opruim-actie Strand Vlissingen!
Met als doel om te voorkomen dat het afval in onze Westerschelde belandt. Slecht voor het milieu en al de dieren!
Jade zorgt overigens deze dag voor vuilniszakken en handschoenen, dus mocht je mee willen doen? Dan hoef je er alleen maar te staan en je handen uit de mouwen te steken!
Strand Vlissingen: als dit om de nek van dieren komt betekent dit vaak het einde!
Strand Vlissingen: als dit om de nek van dieren komt betekent dit vaak het einde!

Wij vinden dit een top initiatief (en daarbij ook het juiste voorbeeld voor haar kinderen), want ook al zal het vuil van andere stranden nog blijven liggen… een beter milieu begint bij jezelf! En goed voorbeeld doet volgen toch?
Wij zijn er in ieder geval bij! 

En mocht je ook mee willen doen?
Meld je dan op zondag 18 september a.s. om 11.00 uur op het stand in Vlissingen (vanaf de opgang bij de coosje buskensstraat tot aan het nollestrand).

Wil je in contact komen met Jade? Of laten weten aan al je Social Media vrienden dat je komt?
Kijk dan even hier.