19 juni 2017

Grootse openluchtbioscoop in Zeeland: Zomerfilm 2017 in Hulst!

Zomerfilm Hulst dit jaar muzikaal feest
Op 18 en 19 augustus 2017 vindt de 8e editie van Zomerfilm Hulst plaats. Deze gratis toegankelijke openluchtbioscoop wordt jaarlijks op het Molenbolwerk in Hulst gehouden en vormt de aftrap van het culturele seizoen van Hulst Cultureel in Hulst.
Programma 18 en 19 augustus;
Op 18 augustus kan de hele familie (6+) vanaf 19.30u genieten van een gevarieerd programma met muziek van DJ Oscar Prinsen die op theatrale wijze oude vinyl singletjes zal draaien. Kinderen kunnen lekker dansen met hoelahoeps en wie moe is kan ondertussen geschminkt worden Ook aan de smaakpapillen is gedacht, want er zijn ijsjes, smoothies, popcorn, wafels en allerlei drankjes op het terrein te verkrijgen.

Courgette
Om 21.00u start de vertoning van de ontroerende familiefilm ‘Mijn naam is Courgette’ (2016, Nederlands gesproken). Courgette is een 9-jarige jongen, die na de plotselinge dood van zijn moeder naar een opvangtehuis moet. Het kost Courgette moeite zich op zijn gemak te voelen en de andere kinderen moeten erg aan hem wennen. Na de komst van een nieuw meisje, Camille, begint hij zich pas en beetje thuis te voelen. Rond 22.15u is het programma klaar.
Dromerige romantiek
19 augustus vertonen we om 21.15u de Britse feelgood-film ‘Sing Street’ (2016), over een jongen die naar een nieuwe school wordt gestuurd en daar een band begint om omdruk te maken op het meisje van z’n dromen. Dankzij de aanstekelijke liedjes, de dromerige romantiek en subtiele humor is dit een film die jong en oud zal aanspreken. Als klap op de vuurpijl presenteren wij – geheel in stijl van de film – voorafgaand aan de film een uniek sing-a-long programma.

De ingrediënten: opzwepende live muziek door Michiel Meijers, tomeloze energie van koordirigente Marjolijn Polfliet én een zingend publiek. Geen uitgekauwde meelallers, maar hedendaagse hits. Uiteraard kan er ook weer lekker worden gegeten en gedronken bij de diverse aanwezige foodtrucks. Dit jaar afkomstig van Mia’s Wapen van Axel, Martjes Wafels, Koffiebar de Beleving, Café De Jonkheer/Jonkvrouw en het Melkhuis. Om middernacht is het programma klaar, maar na die tijd kunnen bezoekers nog verder feesten bij café De Jonkheer in Hulst.
Zomerfilm
Honderden gekleurde lampjes in de bomen, een prachtig verlichte molen en tientallen kroonluchters geven Zomerfilm Hulst een betoverende atmosfeer, waar bezoekers van zelfs ver over de Hulster gemeentegrenzen voor komen. We projecteren de films dit jaar vanuit een oldtimer Mercedes 911 brandweerwagen uit 1982 op een opblaasbaar weerbestendig scherm van maar liefst 9,5 op 5,5 meter en een totale schermoppervlakte van 52m².
Zomerfilm is gratis toegankelijk. Ook het meenemen van eigen dranken en snacks is toegestaan, maar er is ook horeca aanwezig. Bezoekers dienen zelf hun stoel of dekentje mee te nemen. De organisatie zorgt wel voor enkele tafels en stoelen. Zomerfilm Hulst is een initiatief van een kleine Hulsterse vriendenclub met een grote voorliefde voor film. Dankzij de steun van vele sponsoren en donateurs kan Zomerfilm dit jaar voor de 8e keer plaatsvinden. Zomerfilm Hulst maakt deel uit van het programma van Stichting Hulst Cultureel.

Slecht weer-programma en op de hoogte blijven
Bij slecht weer wordt uitgeweken de Basiliek in Hulst. Hier is plaats voor een beperkt publiek, dus wie daar een plaatsje wil bemachtigen zal op tijd moeten komen. Via de website www.zomerfilm.nl en www.facebook/zomerfilmhulst worden bezoekers uiterlijk 1 dag van te voren van de locatiekeuze op de hoogte gehouden. Ook voor andere nieuwtjes en details kun je hier terecht!