27 januari 2017

GROOT NIEUWS: "Er komt een boek!!"

Een boek. YES!
Ik ben niet geboren als fulltime blogger, maar wel als schrijver. Toen ik 8 jaar jong was, besloot ik een boek te gaan schrijven. “Mam, ik word beroemd en schrijver,” riep ik om het hardst.
Mijn eerste boek ging over een autokerkhof waar een groep kinderen hele enge avonturen beleefden. Geesten enzo.
Mijn eerste echte boek werd geboren in 2014. Wat een marathon. Schrijven, strepen, uitgever, strepen, strepen en strepen. Herschrijven en nog eens herschrijven. Maar dat gevoel dat ik had toen ik mijn boek -gedrukt en wel- in handen had, was en is nog steeds onbeschrijfelijk.
De schrijversvakschool was mijn volgende avontuur. Gewapend met papier en potlood (my weapon of choice) zat ik tussen bedenkers, wanna-be auteurs en creatievelingen. Ik voelde mezelf de hemel te rijk. Hier was ik op m’n plek.

Johan aan het werk!

En nu -jaren later- ben ik ‘ineens’ fulltime blogger. Mag ik schrijven voor mijn beroep en dat maakt me dankbaar. Tevreden.
Ik hou van woorden, letters. En de kracht ervan. De kwetsbaarheid en openheid. Ik hou van een stoute doch eerlijke pen, schrijven om te inspireren en te bereiken. Om te delen en te leren.
En dan ineens mag ik mijn tweede boek aankondigen. Geboren uit een reeks van blogs die ik aan het schrijven ben voor De ZeeuwZe.
Want –tromgeroffel– eind oktober kun je dus ONS boek kopen. Mijn zoektocht naar het Zeeuwse meisje anno nu omlijst met prachtige foto’s van fotograaf Johan Katerberg.
Met 23 prachtige, inspirerende, eigenzinnige geschreven portretten van en over Zeeuwse vrouwen. Een gemêleerd gezelschap van (boeren)kracht, Zeeuwse eigenschappen en overwinning. En dat allemaal in een nieuw jasje. Anno 2017.
“Luctor et Emergo”