23 juli 2017

Gastblogger Nienke: Van die 'HUH' momenten in je leven!

HUH?
Het blijft bijzonder: gebeurtenissen in het leven die verder gaan dan ons brein kan begrijpen. Van die ‘huh’ momenten waar geen tastbare verklaring voor te vinden is. Gebeurtenissen die je een paar seconde stil doen staan of die zelfs nog dagen in je systeem blijven hangen. Die je uit alle macht probeert te verklaren maar dit niet voor elkaar krijgt. Wat is dat toch?

Stoppen met begrijpen
Voor mij persoonlijk is dat iets wat niet te sturen valt. Het is er altijd al geweest, het is nu aanwezig en het zal altijd aanwezig blijven. Ik ben gestopt om het te proberen te begrijpen en omarm wat het mij brengt. Ik geloof ook dat dit als een rode draad door het leven zelf loopt, want ik weet dat ik niet de enige ben die onverklaarbare gebeurtenissen mee maak.
Zo is het bij mij voorgekomen dat ik thuis kwam en dat bij binnenkomst een pauwenveer, die ik in een vaas had staan, in de gang lag. Klein detail: er stond geen raam open dus de wind kon het niet zijn, de vaas stond in een andere ruimte en verder was er niemand in mijn huis geweest.
Of dat je aan iemand denkt en dat hij of zij op dat moment contact met je opneemt.
Dat ik beslis om voor het avondeten taco’s te maken en dat mijn man Twannie tien seconde later een appje stuurt met de boodschap: “Ik heb wel zin om vanavond taco’s te eten.”

What the PIEP
Ik vind dat dus heel bijzonder: de ongenuanceerde ‘what the *piep* momenten.’
En ja, ik heb er echt meer!
De dragonfly (Libelle) is een spiritueel krachtdier voor mij en waar ik mij verbonden mee voel. Recent sprak ik nog uit: ‘Goh, ik heb de dragonfly al een tijd niet voorbij zien komen?’ En dat ik vervolgens boodschappen ga doen en midden in de drukke stad een dragonfly minuten lang laag over de grond met mij mee zie vliegen.
Ongeluk
Of dat ik op de rechterbaan van de snelweg rij en een ongeluk voor mijn ogen zie gebeuren: een auto die op de linkerbaan tegen de vangrail knalt en al tollend van links naar rechts op de vluchtstrook belandt. Ook hier een klein detail: het is mega druk op de snelweg en de auto weet toch met hoge snelheid (!) precies tussen mij en de andere auto’s door de vluchtstrook te bereiken, zonder een andere auto te raken.
En zo kan ik wel dóór blijven gaan over momenten die mij het gevoel geven dat de tijd even stil staat. Zelfs als ik deze blog nog voor een laatste keer doorlees en bij het gedeelte van de dragonfly ben krijg ik een appje van een sister binnen. Een appje waar zij mij een liedje stuurt waar de dragonfly in voorkomt.  Van die momenten dus.

Ik geloof
Ik weet gewoon dat er gebeurtenissen plaatsvinden, die simpelweg niet te verklaren zijn.
Ik geloof dan ook dat mensen lijntjes met elkaar hebben en op afstand elkaar -bewust of onbewust- haarfijn kunnen aanvoelen.
Ik geloof dat spirits, gidsen en (bescherm)engelen -waar ze kunnen- ons hier op aarde begeleiden.
Ik geloof in de speelse elfen-energie die voor mij zo voelbaar is bij waterrijke,- en bosrijke gebieden.
Ik geloof in de kracht en helende werking van edelstenen en dat deze met ons communiceren.
Ik geloof dat mensen steun halen uit krachtdieren en dat deze op hun manier met ons communiceren.
En zo is er nog veel meer voor mij.
En misschien verklaar je mij nu wel voor gek en weet ik, uit ervaring, dat dit discussies kan losmaken, maar dan is dat maar zo. Toch spreek ik mij uit, ook omdat dit mijn blog is. *Knipoog*
Magie van het leven
Ik weet dat ‘toeval’ plaatsvindt als het universum anoniem wil blijven en op deze manier met ons communiceert. Van ons vraagt om het niet te verklaren, maar het er gewoon te laten zijn.
Als een kers op de taart.

De magie van het leven.