15 oktober 2017

Gastblogger Magdeleen: Wat betekent jouw droom?

Gastblogger Magdeleen is een nieuwe blogger! Magdeleen is dream teacher, dat betekent dat ze graag over dromen vertelt en hoe je daar dus de mooiste dingen uit kunt halen. Elke maand zal ze een droom behandelen, en aan jullie proberen uit te leggen wat sommige dromen betekenen. Vandaag legt ze uit wat ze precies doet. Ik stel jullie voor aan Magdeleen, de dromenvanger! En mocht je nu een droom hebben gehad die je graag uitgelegd ziet?

Mail dan naar redactie@zeeuwze.nl

Liefs Rachelle

“Ik vergeet mijn dromen altijd. Hoe kan ik ze onthouden?”
“Ik droom vaak dat ik achterna gezeten word, maar ik kan niet wegrennen. Wat betekent dat?”
“Ik vind het prachtig dat ik kan vliegen in mijn dromen, maar wat kan ik daar verder mee?”

Vragen die regelmatig gesteld worden in mijn droompraktijk. Ook al ervaren we onze dromen als hoogst persoonlijk, hebben we toch heel veel ervaringen gemeen. Wie droomt er niet van zijn examen? Of in je blootje op straat staan? Naar het toilet moeten en het lukt niet? Regelmatig ervaar ik zelf tijdens workshops hoe herkenbaar de droom van de ene persoon voor een ander kan zijn – en hoe die droom daarbij een bijzonder inzicht oplevert voor de hele groep deelnemers. Als dat gebeurt voel je een tinteling door de ruimte gaan – helend, inspirerend, pure magie!
Even voorstellen?
Ik ben Magdeleen van Eersel, dream teacher. Tevens moeder, echtgenote, beeldend kunstenaar en nog een heleboel dingen, maar hier heb ik het over dromen! Die interesseren me al van jongs af aan. Ik noteerde ze als kind al, en toen ik nog niet kon schrijven, hielp mijn moeder me daarbij. Nu jaren later haal ik er inspiratie uit voor mijn werk als beeldend kunstenaar en door de jaren heen boden mijn dromen ook troost als ik het moeilijk had in mijn dagelijks leven.
Maar pas toen ik in aanraking kwam met “active dreaming” kreeg ik bevestiging van mijn vermoeden dat er veel meer mogelijk is met dromen, dan alleen noteren en tekenen. Dromen tekenen is fantastisch, alleen al vanwege het creatieve plezier, maar ook omdat het vaak verhelderend werkt. Maar met hulp van een simpele drum vanuit wakkere staat te gaan dromen, en te merken dat die droom-avonturen op allerlei manieren kunnen helpen, dat is een ervaring op zich. Er gingen werelden voor me open. Die ervaring geef ik heel graag door.

Active Dreaming
Active dreaming is een methode die onze moderne droomtradities combineert met technieken uit sjamanistische tradities wereldwijd, ontwikkeld door de Amerikaanse droomexpert Robert Moss. Dan kun je denken aan het werken met krachtdieren, de droom-modus vanuit wakkere staat opzoeken met hulp van een sjamanendrum, en spelen met het toeval, maar zeker mag je ook denken aan het nemen van concrete actie, op basis van de inzichten die je uit je dromen hebt ontvangen.
Juist dat laatste element, dat je dus niet blijft hangen in (zweverige) inzichten, maar ze omzet in fysiek handelen, sprak mij zo aan, dat ik na het lezen van veel van Robert’s boeken en het volgen van enkele van zijn workshops zeker wist: ik wil dit ook gaan doen. Dus ben ik in 2015 de begonnen aan de dream teacher training van Robert Moss. Naast workshops en cursussen heb ik ook een ruimte voor privé-sessies, waarin ik cliënten help om een droom heel stevig uit te diepen.
Wat kun je verwachten van deze blog?
Er zijn zoveel thema’s waar ik iets over kan vertellen – gezondheidsdromen, dromen over de toekomst, het ontmoeten van en werken met krachtdieren, om maar wat te noemen. Daarnaast lijkt het me interessant om af en toe aandacht te besteden aan individuele dromen – mijn eigen droomreizen- en wat die opleveren, maar misschien wil jij af en toe ook een droom delen, een waarvan je je afvraagt wat die betekent? Ik sta er open voor. Ik ben heel benieuwd waar deze reis ons brengt!

 
Wil je meer lezen over Magdeleen, kijk dan eens op haar website: www.de-droomkamer.n