2 mei 2016

Foodfestival "Van die dingen die gebeuren"

Van die dingen die gebeuren…
Eerlijk is eerlijk; mij hebben ze al bij het lezen van de naam van dit foodfestival. Neem dan ook nog het gave logo en de mooie foto’s en ik ben razend nieuwsgierig naar dit festival dat op 6 en 7 mei losgaat aan de Binnenvaartweg in Terneuzen. Voor de mensen die niet zo bekend zijn in Terneuzen… De Binnenvaartweg is vlakbij de binnenstad, het sluizencomplex en de Westerschelde (volg de zelfgemaakte routebordjes).
In een mooi lenteweekend, kom je spontaan ergens met je vrienden samen om te genieten, dat zijn van die dingen die gebeuren… Dit lees ik op de website van het evenement. Verder leer ik hier dat het gaat om een vrolijk eet- en drinkfeestje (met 16 mobiele keukens, yeah!) met het nodige theater en vermaak. Een feestje voor iedereen bereikbaar, toegankelijk en betaalbaar. De toegang is overigens gratis!
Wat kun je allemaal eten?
Als je kijkt naar de line-up is het zeer de moeite waard!
Wat dacht je van de Cakedealer, Simenel (huisgemaakt, biologisch en puur eten), Coup de la Soup en Le bon vivant (een mobiele wijnbar!)?
Voor de kinderen is er de inspiratieveranda waar creatieve workshops worden gegeven. Maar ook aan de muziekliefhebber is gedacht! Er staan diverse optredens gepland. Onder andere van MilleManos, de winnaars van Kunstbende Zeeland.
logo
De Zeeuwse Ketchupfabriek!
Ook de mensen van De Ketchupfabriek uit Graauw zijn aanwezig. Zij serveren gerechten met hun eigen authentieke (en o zo lekkere) ketchup. De ketchup wordt gemaakt van lokale producten die op een duurzame en biologische wijze worden geteeld. Zij, Patrick en Lineke Keizer van De Ketchupfabriek, organiseren samen met Maarten (momenteel in between jobs) en Sandra Dirkx (werkt in de backoffice van een vakantiepark) dit no nonsense festival.
Zien jullie het al voor je? Een lekker lentezonnetje, iets lekkers en een glaasje wijn bij de hand. Goed gezelschap, vermaak om je heen en een muziekje op de achtergrond.
Wat wil een mens nog meer?
Zo een mooi initiatief in onze provincie steun ik graag door mijn aanwezigheid, jullie ook?
Kom je van verderop, dan is er genoeg parkeergelegenheid! Parkeren kan aan de voet van het gebouw van Zeeland Seaports (grenst bijna aan het festivalterrein), bij winkelcentrum Schuttershof, op de Scheldeboulevard (allebei zo’n vijf minuutjes lopen) en in de parkeergarage bij het Scheldetheater (tien minuutjes wandelen).
Zien we jullie daar?