12 mei 2017

Festivals Zeeland || Culinair Festival "CuliFair" in Goes!

In deze tijd van tientallen Festivals in Zeeland zul je -op een gegeven moment- toch moeten kiezen.
Maar mag ik een tip geven? De CULIFAIR in Goes, die mag je eigenlijk niet missen!

Op woensdag 5 en donderdag 6 juli 2017 wordt de Markt in Goes omgetoverd tot één groot zomers lounge restaurant. DE Fairtrade gemeente van Zeeland, Goes, zet met dit culinaire Festival niet alleen de beste koks van Goes in de schijnwerpers, maar ook fairtrade, streek- en biologische producten!
Wat ons betreft een dikke, vette aanrader om naar toe te gaan en we vertellen je er graag meer over!

Maar liefst TIEN Goese restaurants doen mee aan dit culinaire Festival. De kernwoorden voor dit Festival zijn: Fair Trade, Streekproducten en Biologische producten. Ook de vis die er verkocht wordt heeft het MSC viskeurmerk.
En hoe belangrijk is dat in deze tijd! Vooruitstrevend, gemeente Goes! Het culinair bewustzijn groeit!

Als bezoeker van dit Festival kun je trouwens gerechten kiezen en ook gerechten mixen met elkaar! Zodat je kunt kennismaken met de verschillende keukens en producten! Eten verbindt, en het serveren van verschillende authentieke gerechten van de diverse culturen die we in Nederland rijk zijn maakt dat de sfeer altijd gemoedelijk is tijdens dit Festival.
In 2015 had dit Festival meer dan 6000 (!) bezoekers en daar komen ieder jaar weer bezoeker bij!
Ik heb trouwens horen fluisteren dat dit jaar 1 restaurant is dat zich toe legt op speciale kindergerechten, dus ook met kinderen een aanrader!
Verantwoord eten is de sleutel tot dit Festival! Want de mooie, lekkere gerechten die je kunt proberen zijn bereid met goede producten en dragen bij aan eerlijke handel! De borden en het bestek zijn biologisch afbreekbaar en zo draagt de gemeente Goes zijn steentje bij.
De deelnemende restaurants zijn dit jaar:
Restaurant Meliefste, brasserie d’Anvers, De Witte Lelie, Hotel Brasserie Katoen, Het Binnenhof, Amuz eten & drinken, Slot Oostende, Taart & Tafel en De Vierlinden!

Wat ik persoonlijk dan weer heel erg leuk vind is dat op vrijdag 7 juli de Culifair verandert in CuliAsia! Zoals de naam het al zegt neemt dan de Aziatische keukens (en andere internationale keukens!) de lepel over (met live muziek!).
Deelnemers aan CuliAsia:
Stichting Sawasdee, Rio Santa, Toko Soerin, Antalya, Polak Potrafi, SuriMix, Taart & Tafel , Syrische lekkernijen en Toko San
Dit Festival mag dus zeker niet ontbreken in jouw lijstje van Festivals! Grijp direct je agenda en noteer de datum! Klik <<HIER>> voor het Facebook evenement!