18 september 2016

Facebook, vriend of vijand?

Liefdesrelatie
Ik heb een haat-liefde verhouding met Facebook, of moet ik zeggen… zij met mij?
Ik ben nogal –ahum– open op dit platform, want hee… het zijn allemaal ‘vrienden’ toch? En het is best fijn om dag-dagelijkse dingen te delen via Social Media. En daarbij ook, het leven is niet altijd zonneschijn, dus ook mijn downs deel ik op Facebook. Tot irritatie van een aantal mensen om mij heen, want schijnbaar is het niet geaccepteerd om open single te zijn op Social Media.

photo_24128_20130411
Facebook, vriend of vijand? Of verslaving?

Contactadvertentie
Nee, ik zit niet (langer) op Tinder, plaats geen contactadvertentie, of smeek om dates met leuke mannen via Social Media. Maar soms is single zijn best eenzaam en dan is het voor mij heel erg fijn om even mijn telefoon te kunnen pakken en iets online de wereld in te slingeren. Want ook ik moet weleens mijn verhaal kwijt.
photo_40315_20150822
De zomer
De zomer is weer op zijn retour. En daar ben ik blij om! Want deze tijd is een slechte tijd om vrijgezel door het leven te gaan. Natuurlijk heb je je avontuurtjes (herinner je die van mij nog op CAS) maar dat is een leeg omhulsel. Niets meer dan opvulling, geblaat in een ruimte die te stil is.
En natuurlijk kan ik onbeperkt en ongelimiteerd rustig op het strand hangen, vervolgens bij een strandtent op het terras gaan borrelen en net na het donker naar huis fietsen (of rijden, want vanuit waar ik woon is het nogal een eindje fietsen), maar dit is maar beperkt leuk.
Gezinnen
De andere kant van het single-bestaan is dat je ook -via Facebook– met je neus op de feiten wordt gedrukt. Gezinnen met mooie mannen en zorgzame vrouwen trekken met hun schattige kindjes de wereld over. Wandelen met schapen op de Veluwe, Shoppen in Milaan of lekker met je bips in het zand op het strand van Zuid-Frankrijk.
a62f7e_f838b799ae5c4d9faa65b7c2183711e7Single versus non single
Terwijl ik naar de foto’s kijk, een zip neem van mijn gin-tonic, doet dat toch iets met me.
Het is geen jaloezie, want ik gun iedereen zijn of haar geluk. Maar ik zou heel graag ook zo’n foto plaatsen. Een familie-selfie. En deze trots, met smileys, via Facebook wereldkundig maken. Maar helaas!
En dan is het toch fijn dat ik een foto kan nemen van mijn voeten, met op de achtergrond ons mooie Zeeuwse strand. Geen snottebellen, geen stoorzenders en geen man?
Yay of nay?
Dus lieve vrienden, familie en kennissen. Ja, ik gooi graag alles wat ik beleef op Facebook. Geboren uit eenzaamheid en verlangen naar een relatie????
Dat weet ik niet. Wie zal het zeggen.
Ik vind het heerlijk om iets te posten, geniet er voor nu oprecht van. En misschien vervult het een leegte, wie zal het zeggen..
photo_41181_20150915
En nog even over die eenzaamheid…  in de dierenwereld (en die staat toch niet zover van ons vandaan) leven dieren in kuddes, scholen of roedels.
Dus is het dan wel zo natuurlijk dat ik -als zoogdier- overal alleen naar toe ga zonder dat ik mezelf weleens eenzaam voelt?
Omarm me
Dus blijf ik lekker mezelf en post mijn leven op Facebook. Met in mijn achterhoofd de toekomst!
Want mocht je me volgen op Facebook.. ooit plaats ik een foto van mijn roedel!!
En tot die tijd mag je me omarmen met dit blog in je achterhoofd, of ontvolgen.
Liefs Sas