23 mei 2016

Een maand geen shampoo – de laatste week!

Chapeau, respect en hulde voor de vrouw (of man) die het wel volhoudt, maar mijn haren niet wassen is niet IK. Past echt niet bij me, en ik was zo blij als een kind dat ik mijn haren weer kon wassen.
Had goed voorwerk gedaan; shampoo gekocht, en crèmespoeling én masker! Zaterdag was het zover, precies 4 weken geleden dat mijn haar voor het laatst shampoo had gezien.
De eerste portie viel dood op mijn haar. Geen schuim te zien. De tweede portie ging al redelijk en na 4 keer wassen (overdreven hè? LOVE IT lalala) schuimde het weer naar behoren.
Overigens wil ik wel even delen dat het water NIET doorzichtig was toen ik mijn haren uitspoelde.
Het water had een soort bruinige kleur, wellicht resten haarverf, of viezigheid? Goed, niet teveel over nadenken..
Dus… wat mij betreft geen succes verhaal.
Oké, eerlijk is eerlijk.. mijn haar was minder pluizig. Dat was een groot voordeel. Maar de roest-geur, stro-ige textuur en het niet-schone-gevoel waren alles overheersend.
“Ras (mijn bijnaam) je haar danst!?” Yep, dat is door de shampoo.
Nu ben ik overigens wel van mening dat shampoo met troep erin niet goed is voor je haar, hoofdhuid en lijf (want als je het uitspoelt, gaat het via je lijf naar het afvoerputje) en heb ik gekozen voor een biologische, organische en rechtsdraaiende shampoo.
Dus is er toch nog iets goeds uit gekomen. Maar nogmaals hulde als jij het wel volhoudt, als jij wel zonder shampoo door het leven gaat.
Voor mij is het gewoon niet weggelegd en dat geaccepteerd hebbende kan ik je met vreugde vertellen dat ik sinds zaterdag mijn haar al 6 keer heb gewassen. Yep, 6x.
Maar ik heb het geprobeerd en ben weer wat wijzer. Haren niet wassen is geen succes, haren wassen met rotzooi ook niet, mijn haar heeft het onmiskenbare talent naar roest te ruiken (kan niet iedereen zeggen) als het niet gewassen wordt, en haren wassen met een shampoo zonder troep erin is beter voor je haar, jezelf en het milieu. Al met al toch een goede week.