1 mei 2016

Een maand geen shampoo?!

Een week geleden besloot ik, na het lezen van een zeer inspirerend doch enigszins zweverig artikel, dat ik mijn haar een maand niet ging wassen met shampoo. Net als dat meisje uit het artikel. Want, zo schrijft ze, het zou beter zijn voor je haar, voor je hoofdhuid EN het activeert het zelfreinigend vermogen van je haar. Omdat ik best een kritisch persoon ben en graag alles eerst zelf wil uittesten voordat ik het voor zoete koek aanneem, nam ik deze uitdaging graag aan. EEN MAAND GEEN SHAMPOO! Dat kan ik best! Toch?
Mmm, valt best mee hoor!
Dag 1 t/m 3 was natuurlijk een makkie, want ik was mijn haar nooit elke dag! Wanneer en of ik mijn haar was, ligt namelijk geheel aan de staat van mijn haar. Ik heb krullen, dus vaak kan ik het de eerste twee dagen lekker los dragen, om het dan nog 1  dag in een rommelige knot te dragen, zonder dat het iemand opvalt hoe vet mijn haar is.
Geen pluishaar?!
Dag 4 was een goede haar-dag!
Ik had mijn haar netjes alleen met warm water “schoon” gespoeld en heb de fles shampoo compleet genegeerd. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat mijn haar na het wassen normaliter vrij pluizig is maar dat dit nu niet het geval was!! De krul zat er goed in en ik had maar een klein beetje olie nodig om het anti-pluis te krijgen. Een goed begin!
IMG_0304
Jeuk en roest!!!!!
Dag 6: Jeetje, mijn hoofdhuid jeukt en ik wil het wassen met een liter shampoo. Niet alleen maar uitspoelen met water.
Maar eens goed en stevig wassen met shampoo om vervolgens met mijn nagels de shampoo eens goed over mijn hoofdhuid te verdelen. Hard krauwen, lekker soppen en gewoon weer bloemachtig te ruiken naar lavendel! Maar ik houd vol! Nog maar 3 weken te gaan.
Dag 7: MIJN HAAR RUIKT NAAR ROEST.
Hoe kan dit nu??
Op naar week 2.