16 mei 2016

Een maand geen shampoo – week 3!

Roos, weten jullie nog?
Vorige week stikte ik van de roos. Ook deze week vielen de sneeuwvlokken nog steeds. Figuurlijk dan. Maar, heel eerlijk, het wordt minder. Ook is mijn haar minder stug dan dat het was.
Geen stro meer als het ware.. Maar nog wel stro-ig.
Als positief ingesteld mens zou ik zeggen dat er licht was aan het einde van de tunnel. Als een ietwat negatief mens (wat ik niet ben, maar leef mezelf even in) zou ik schreeuwen; “IK MIS MIJN SHAMPOO.”
Ik mis het gevoel van wassen, de geur van shampoo en het schone gevoel na het wassen. Want ook al sta ik 30 minuten onder de douche driftig mijn haar uit te spoelen met water (trust me, dat heb ik gedaan), het voelt gewoon minder schoon.
IMG_0794
Tussen de oren
Of zit dat tussen mijn oren? Zou het zo zijn dat ik verslaafd ben aan wassen met shampoo en het een gewoonte is geworden? Net als de gewoonte dat ik elke avond voor het slapen gaan mijn tanden poets? Dat zou namelijk betekenen dat er maar 21 dagen voor nodig zijn.
Ik heb namelijk weleens gelezen dat er 21 dagen voor nodig zijn om een gewoonte af te leren. En nu ik in week 3 zit, betekent dat dat ik er al bijna ben. Minder jeuk, minder roos en nog maar een beetje stro. Het gaat de goede kant op! Ik kan niet wachten op week 4.
Tot volgende week!